Mobiele Bluetooth-muizen van Microsoft

2
32

Windows-notebooks (vanaf XP SP2) als met Mac OS X-notebooks (vanaf 10.2.6).

Batterijen
Deze muis betrekt zijn stroom van twee (meegeleverde) AAA-batterijen, die in de onderkant achter een klepje verdwijnen. De batterijen zitten nogal diep in het binnenste van de muis; twee plastic velletjes zorgen ervoor dat je de batterijen nog min of meer eenvoudig kunt verwijderen. Volgens Microsoft gaan twee nieuwe AAA-batterijen gemiddeld zo een drie maanden mee (en nog langer als je de muis steeds uitschakelt wanneer je ze niet gebruikt). Uiteraard hebben we dit niet kunnen testen.

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

Vormgeving
Ook hier treffen we het klassieke "zeepstuk"-ontwerp aan, in een wat kleinere en lichtere uitvoering dan bij een gewone desktopmuis. Dit is een erg eenvoudige muis. Zo kun je het rolwiel wel indrukken, maar niet naar links of rechts bewegen. Ook zit er maar een extra definieerbare knop op de zijkant (aan de andere kant lijkt het alsof er ook nog een knop zit, maar dat is maar uiterlijke schijn).

Extra’s
Microsoft levert een ruim draagzakje mee, waarin je de muis kunt meenemen, eventueel samen met twee reservebatterijen.

Conclusie
Dit zijn mobiele muizen, ze zijn dus redelijk klein en licht. Voordeel is dat je ze gemakkelijk overal mee kunt nemen, nadeel kan zijn voor mensen met grotere handen dat ze moeilijk te bedienen zijn. De Notebook Presenter Mouse 8000 is een interessante oplossing voor wie veel presentaties moet geven met zijn notebook. De meegeleverde Bluetooth transceiver kun je thuis laten als je notebook al ingebouwde Bluetooth heeft. De Bluetooth Notebook Mouse 5000 is handig als je notebook zelf over Bluetooth beschikt: je moet dan immers geen USB-staafje meer meedragen of insteken. Deze muis houdt het heel lang uit op twee AAA-batterijtjes.
Adviesprijs
Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000: € 89,95.
Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000: € 49,95.
Systeemvereisten
Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000: Windows XP SP2 of Windows Vista.
Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000: Windows XP SP2, Windows Vista of Mac OS X 10.2.6 of hoger.
1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe reeks intelligente Business Gateways
Volgend artikelDe Bijbel en de Koran broederlijk naast elkaar op website
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Ik heb 170 euro betaald voor de ms wireless entertainement bluetooth 7000, de grootste vergissing dat ik ooit begaan heb, heb ze uiteindelijjk opzij gelegd, omdat ik 10 keer per dag ongeveer verbinding kwijt was , haperen , te laat reageren, niet kunnen inloggen enz….. , schandalig dat ze die dingen verkopen voor zoveel geld en half werken, nu heb ik de goedkoopste muis en toetsenbord terug uit de kast genomen, en daar ligt men 170 euro, ik durf zelfs die brol niet te verkopen voor 20 euro, waardeloos echt !!!

  2. ik heb me een 2 tal maand terug deze Microsoft Wireless presenter gekocht. Het was de bedoeling om de interne BT kaart van mijn dell D430 te gaan gebruiken. toen in de mouse pairde met de laptop bleek de muis te werken. Ik ben Softwaretrainer en de bedoeling was dat ik met de muis tot op max 10 m van mijn pc me vrij kan/kon bewegen. nu bleek dat als ik een halve meter van mijn pc weg ging , de muis begon te haperen. TOen heb ik de originele Bluetooth dongle gebruikt en ik kon me dan wel een 3 tal meter bewegen maar dat was het. Ik zou dit niet geschreven hebben mocht in niet weten dat er iets beters bestaat. Logitech heeft ook een BT muis en daarmee werkt alles perfect.
    mijn conclusie dus , Microsoft, stick to your business, schoenmaker blijf bij je leest. dit is MS brol en verdient de schandpaal !
    mvg
    Erik
     

Reacties zijn gesloten.