Mobiele Bluetooth-muizen van Microsoft

2
32

onnodige stroom verbruikt. Microsoft meldt nergens hoe lang deze muis het uithoudt op zijn batterijen. Dit hangt natuurlijk ook af van hoeveel presentaties je ermee geeft. Tijdens onze test van plusminus een week bleef de muis in elk geval functioneren op zijn twee nieuwe AAA-batterijen.

Microsoft Notebook Presenter muis onderkantVormgeving
Deze muis heeft het klassieke "zeepstuk"-ontwerp en is alleen wat kleiner en lichter dan een gewone desktop-muis. Naast het rolwiel (dat niet alleen rolt en indrukt, maar ook naar links en rechts klikt) heeft deze muis twee programmeerbare knoppen aan de linker en rechterkant. Net onder het rolwiel zit een knopje waarmee je kunt schakelen tussen de muis- en presentatiestand.

Presenteren
In de presentatiestand worden de knoppen aan de onderkant geactiveerd. De bedoeling is uiteraard dat je de muis dan omdraait. Je kunt dan voor- en achteruit springen in presentaties, de presentatie pauzeren en het geluid harder of zachter zetten. Verder is er ook een laserpointer ingebouwd. Dit werkt goed, maar de werking is helaas beperkt tot Microsoft PowerPoint 2002 of later (dus bv. geen OpenOffice Impress). Nog een minpuntje is dat wij tijdens onze test nogal eens ongewild op de schakelknop onder het rolwiel drukten, waardoor de gewone muisstand werd geactiveerd en onze presentatie onderbroken.

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

De Bluetooth Notebook Mouse 5000 is niet meer of minder dan zijn naam zegt. Het is een mobiele muis die je kunt gebruiken op elke notebook (of desktop) die Bluetooth aan boord heeft. Een Bluetooth-transceiver wordt niet meegeleverd. Deze muis werkt zowel met

1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe reeks intelligente Business Gateways
Volgend artikelDe Bijbel en de Koran broederlijk naast elkaar op website
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Ik heb 170 euro betaald voor de ms wireless entertainement bluetooth 7000, de grootste vergissing dat ik ooit begaan heb, heb ze uiteindelijjk opzij gelegd, omdat ik 10 keer per dag ongeveer verbinding kwijt was , haperen , te laat reageren, niet kunnen inloggen enz….. , schandalig dat ze die dingen verkopen voor zoveel geld en half werken, nu heb ik de goedkoopste muis en toetsenbord terug uit de kast genomen, en daar ligt men 170 euro, ik durf zelfs die brol niet te verkopen voor 20 euro, waardeloos echt !!!

  2. ik heb me een 2 tal maand terug deze Microsoft Wireless presenter gekocht. Het was de bedoeling om de interne BT kaart van mijn dell D430 te gaan gebruiken. toen in de mouse pairde met de laptop bleek de muis te werken. Ik ben Softwaretrainer en de bedoeling was dat ik met de muis tot op max 10 m van mijn pc me vrij kan/kon bewegen. nu bleek dat als ik een halve meter van mijn pc weg ging , de muis begon te haperen. TOen heb ik de originele Bluetooth dongle gebruikt en ik kon me dan wel een 3 tal meter bewegen maar dat was het. Ik zou dit niet geschreven hebben mocht in niet weten dat er iets beters bestaat. Logitech heeft ook een BT muis en daarmee werkt alles perfect.
    mijn conclusie dus , Microsoft, stick to your business, schoenmaker blijf bij je leest. dit is MS brol en verdient de schandpaal !
    mvg
    Erik
     

Reacties zijn gesloten.