Eenvoudige manier om draadloos iPod-muziek in huis te ‘streamen’

0
41

gezamenlijk aansturen. We heben dit niet kunnen testen omdat we maar één Receiver ter test ontvingen.
Het systeem is verkrijgbaar in zwart of wit, zodat het perfect aansluit bij de kleur van jouw iPod.

 

Geluidskwaliteit
Het uitgangsniveau van de stereo-aansluiting van de Xmod Wireless Receiver blijkt veel te zacht te zijn. Dit veroorzaakt nogal wat ruis, omdat je het volume soms te hoog moet open draaien (hangt ook af van de kwaliteit van het mp3’tje dat wordt afgespeeld). Wij hebben de Xmod receiver aangesloten op een Marantz AV9000 voorversterker, Luxman M-03 eindversterker en Audiostatic DCM3 elektrostatische luidsprekers. Dat stelde ons in staat de kleinste misvormingen in de geluidsweergave zeer duidelijk te horen. Samenvattend kunnen we zeggen dat de geluidskwaliteit van de Xmod Receiver vergelijkbaar is met een goede budget cd-speler. Het is jammer dat de Receiver geen digitale geluidsuitgang heeft; dit zou de geluidskwaliteit ten goede komen.
Creative voorziet ook een aantal digitale opwaarderingstechnieken met namen zoals X-Fi Crystalizer, dat de dynamiek van mp3’tjes zou herstellen, of X-Fi CMSS-3D, dat van gewone stereomuziek surroundmuziek maakt. Het is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak, maar deze opwaarderingstechnieken voegen weinig toe aan de muziek en storen eerder omdat ze niet echt natuurlijk klinken. Maar je bent natuurlijk niet verplicht ze te gebruiken.

Conclusie
De grote gebruiksvriendelijkheid is zeker het belangrijkste pluspunt van de Xdock Wireless. Dit is effectief een insteken-en-spelen-apparaat, waarbij een kind de was kan doen. Zoek je een Wireless dock voor je iPod dan is de Creative Xdock Wireless een interessante aanbieding.
Adviesprijs
€ 299.
1
2
3
Vorig artikelDraadloze telefoon voor oproepen via vaste lijnen en VoIP
Volgend artikelDraadloze speakerphones voorkomen verkeersboetes
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.