Audio en video uit het vuistje

0
58

de USB-poort. Laders voor in het stopcontact worden bij geen van beide meegeleverd, maar kun je wel apart verkrijgen. Het opladen van de batterij via de USB-poort op een computer duurt drie uur. Na anderhalf uur is de batterij voor tachtig procent opgeladen. Daarna kun je ongeveer 25 uur muziek of 5 uur video afspelen (naargelang het formaat en de toestand van de batterij).

 

Conclusie
De nieuwe Apple iPod nano en Creative ZEN zijn erg vergelijkbare draagbare mediaspelers. Natuurlijk zijn er verschillen op het gebied van de ondersteunde formaten, de bediening en de software, maar die zijn niet erg groot. Ook kun je stellen dat de ZEN meer Microsoft-gericht is, terwijl de nano meer Apple-gericht is. Verder heeft de ZEN standaard wat meer extra’s zoals een FM-radio of een microfoon die je bij de iPod nano alleen als optie kunt bijkopen. De iPod nano is dunner en lichter, maar de ZEN is niet zo heel veel groter of zwaarder en heeft wel een groter scherm. Persoonlijk kunnen we moeilijk kiezen tussen beiden. Ze presteren immers beide zeer goed. Misschien kan de prijs de doorslag geven? Niet echt, want beide spelertjes kosten officieel exact evenveel: 149 euro voor 4 GB en 199 euro voor 8 GB (de 16 GB ZEN kost 299 euro). Van ons krijgen ze daarom beide evenveel sterren; de keuze is dus aan jou!
Adviesprijs
Beide draagbare mediaspelertjes kosten officieel exact evenveel: 149 euro voor 4 GB en 199 euro voor 8 GB (de 16 GB Creative ZEN kost 299 euro).
1
2
3
4
Vorig artikelOlympus kondigt nieuwe spiegelreflexcamera aan
Volgend artikelOp Linux gebaseerde zakcomputer met toetsenbord en gps
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.