Home Audio / Video

Audio en video uit het vuistje

0
58

ZEN Vision:M van Creative.

Resolutie
De resolutie van de schermen bedraagt 320 x 240 pixels (kwart-VGA of QVGA), wat overeenkomt met 204 dpi (dots of pixels per inch). Het kleinere scherm van de iPod nano lijkt daardoor iets scherper dan dat van de ZEN, maar beide schermen zijn kwaliteitsgewijze zeker aan elkaar gewaagd. Het scherm van de nieuwe iPod nano is overigens volgens Apple 65% helderder dan dat van de vorige generatie.

Capaciteit
Beide spelers zijn verkrijgbaar in vergelijkbare capaciteiten: 4 en 8 GB. De ZEN is ook nog verkrijgbaar in een versie met 16 GB geheugen. Wij testten overigens de 4 GB uitvoering van de ZEN en de 8 GB uitvoering van de iPod nano. 4 GB volstaat voor gemiddeld 1.000 songs, 4 uur video of 3.500 foto’s. Beide apparaatjes kunnen ook als flash-geheugen worden gebruikt onder Windows of Mac OS.

Creative ZEN met hoes

Creative ZEN met een van de optioneel beschikbare beschermhoezen

Ondersteunde audioformaten
Beide spelertjes ondersteunen zowel AAC als MP3 van 16 tot 320 Kbit/s of met variabele bitrate. Alleen het spelertje van Apple ondersteunt ook Protected AAC, zodat je er dus de tegen kopiëren beschermde muziek van de Apple iTunes webwinkel mee kunt afspelen. Het spelertje van Creative ondersteunt dan weer de beschermde versie van