Robot neemt stofzuigen uit handen

5
141

een gewone stofzuiger kost ongeveer 5 minuten ofwel … 91,6 Watt en dan rekenen we het ‘verbruik’ van de menselijke bediener niet eens mee. Zo bekeken verbruikt de CleanMate robotstofzuiger de helft minder energie dan de Dyson. In tegenstelling tot wat we hier eerder schreven op basis van foutieve gegevens over het laadverbruik van de CleanMate, is deze robotstofzuiger dus energiezuiniger dan een gewone stofzuiger (nvdr.: correctie dd. 23/10/07).
Bedenk wel dat de NiMH-accu maar 500 laadbeurten meegaat; daarna is dit klein gevaarlijk afval (kga). (Dat is een totale werking van 416,6 uur op één batterij in de veronderstelling dat de stofzuiger het 50 minuten uithoudt, maar op het einde zal hij natuurlijk minder efficiënt werken op één lading en wellicht al veel sneller uitvallen, dus de totale werking op één batterij is zeker minder dan 400 uur). Een gewone stofzuiger gaat véél langer mee voor hij tot kga moet worden verwerkt.

Handicap
Voor mensen met een handicap of die niet meer zo goed te been zijn, kan dit soort producten ook een alternatief bieden voor een manuele stofzuiger. Wellicht kunnen personen met een handicap, net zoals bij de Roomba SE, een aanvraag indienen voor een mogelijke tussenkomst bij de aankoop van een CleanMate QQ-2 robotstofzuiger via het Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap: www.vlafo.be.

CleanMate QQ-2 bovenaanzicht

CleanMate QQ-2 bovenaanzicht

Conclusie
De CleanMate QQ-2 van Infinuvo kost € 279 en is met die prijs een goedkopere robotstofzuiger dan de Roomba SE, die € 369 kost. Je krijgt minder accessoires dan bij de Roomba, maar het stofzuigen is vergelijkbaar, al heeft de CleanMate meer moeite met een tapijt. Bij ons testmodel was het effectieve stofzuigen beperkt tot ongeveer 50 minuten door de minder krachtige batterij en dat maakt de CleanMate in onze ogen een minder efficiënte robotstofzuiger dan de Roomba SE. Hij heeft wel twee functies die de Roomba SE niet heeft: een UV-lamp om bacteriën te bestrijden en een geurslot om een aangename geur te verspreiden tijdens het stofzuigen.
Adviesprijs
€ 279
1
2
3
4
Vorig artikelPopulaire software voor het bewerken van foto’s in nieuw kleedje
Volgend artikelHoogste capaciteit en snelheid
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. alles dus gedaan, wieltje en borstel GLOEDNIEUW gekocht (en is superduur + dure verzendkost) werkt nu wel, doch ook met het oude wiltje, echter nu ENORM VEEL LAWAAI en na 2 keer tegen een stoelpoot botsen in ERROR het toestel deed dit voordien nooit en enorm lawaai het is niet normaal
    ik wil het toestel onder garantie laten nazien ! geen uitstekende service dus…
    wat is ‘ongewoon defect’ weer zoiets voor discussie vatbaar… en dan de torenhoge rekening krijgen..

    ik koop zo nooit geen toestel meer. andere merken bieden wel garanttie zoals het hoort.
    ik licht ook de verbruiksorganisaties in zoals Test Aankoopen in reviews.
    zo zijn de mensen dan gewaarschuwd. Had ik het voorden geweten, ik kocht een ander merk, betrouwbaar en met tenminste garantie.
    Garantie is garantie en nadien niet over ‘ongewone defecten’ welke discutabel zijn.
    Kocht op uw aanraden al een zeer duur wieltje welke niet nodig was met hoge verzendkost en pastte zelfs in brievenpost voor 1/4 goedkoper..

    Triestige zaak.
    een ontevreden klant.

    Gelieve het toestel naar ons toe te sturen, wij bekijken het toestel. U kunt een verzendlabel in de post verkrijgen.
    Het toestel is voorzien van 2 jaar garantie, het eerste jaar is er garantie op fabrieksfouten, 2e jaar is er garantie op ongewone defecten.
    Verzending is ten koste van de klant, verzending naar de klant is gratis.

  2. Via Daydealers heb ik een Cleanmate stofzuiger gekocht. Deze is nog binnen de garantieperiode stuk gegaan en ik heb hem ter reparatie opgestuurd. Dit is nu bijna vier maanden geleden! Ik krijg mijn stofzuiger maar niet terug en ik kan Cleanmate alleen bereiken via mail met Daydealers. Ik hoor van Cleanmate niets en het blijft een hele vervelende toestand. Ik ben genoodzaakt om mijn advocaat hiervoor in te schakelen. Dus u bent gewaarschuwd. Mijn advies is koop nooit een Cleanmate en ook niet via Daydealers. Het is een waardeloze toestand.

  3. neen is niet instelbaar voor automatisch te starten maar is eigenlijk beter, ik heb een oudere hond thuis en had daarvoor een andere stofzuigrobot die je wel kon automatisch laten starten. De oudere hond doet wel eens zijn behoefte in huis en de robot gaat dan lekker alles rondsmeren 🙁 Dit is niet de reden dat ik een ander toestel kocht, de vorige had steeds technische problemen. Ik heb nu de cleanmate sinds ongeveer 1 jaar en heb geen problemen, veel makkelijker in gebruik, stiller en nog enkele andere voordelen. Er zit wel een knop op de dockingstation, daardoor gaat het stofzuigertje terug werken wanneer de batterij is opgeladen.

  4. Hi, is deze programmeerbaar op elke dag bv. en of twee keer per dag en of per week 2x, zodat deze onegacht zelf de wereld in stapt en verder totdat  alles proper is, of moeten wij dit zelf konstateren??

    Lijkt mij iets te hebben, zodat wat eer tijd vrij is,

    Betaalbaar?

    Rene.

Reacties zijn gesloten.