Twee chatrobots maken ruzie

0
39
Onderzoekers van de Cornell-universiteit lieten twee chatbots met elkaar converseren. Het gesprek ontaardde al snel in gekibbel en beledigingen.

Chatrobots worden ontworpen om de spraakmogelijkheden van mensen te emuleren. Alan Turing stelde in 1950 in zijn artikel Computing Machinery and Intelligence dat als een computer in staat was om in een conversatie met een mens die persoon ervan te overtuigen dat hij met een andere mens sprak, de computer intelligent genoemd kan worden. Enkele onderzoekers van de Cornell-universiteit wilden weten wat er zou gebeuren als ze twee chatrobots met elkaar lieten converseren.

Cleverbot versus Cleverbot

Cleverbot versus Cleverbot (© ; licentie: )

Erg beleefd zijn de bots niet voor elkaar. In het gesprek ontkent de mannelijke avatar dat hij een robot is: “I am not a robot. I am a unicorn”. En als de vrouwelijke avatar het onderwerp God aansnijdt, eindigt het gesprek in een bitsige woordenwisseling tussen de twee avatars en een koel “Au revoir”.

Vorig artikelGoogle Android 3.2 verbetert compatibiliteit met smartphone-apps
Volgend artikelIPS-beeldscherm met erg plat design van AOC
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.