Zakelijk en praktisch design

0
55

Fotografie, video en visitekaartjesscanner
De P1i heeft een ingebouwde 3,2 megapixel camera met autofocus en flits. Het is dezelfde camera die we ook aantreffen in andere recente mobieltjes van Sony Ericsson. Bij de P1i is de lens wel niet afgeschermd door een klepje. Bovendien heeft hij geen analoge zoom en dus ook geen aparte zoomknoppen aan de zijkant; de 3x digitale zoomfunctie bedien je via het aanraakgevoelige scherm, wat niet echt handig is. De camera heeft wel een macrostand en ook de gebruikelijke functies zoals een zelfontspanner, diverse witbalans-instellingen etc. Je kunt foto’s nemen in VGA-formaat of in resoluties van 1, 2 of 3 megapixels en video’s tot een resolutie van 320 x 240 pixels.
Aan de voorkant is er een tweede lens voor het voeren van videogesprekken via UMTS.
Een leuk snufje is de ingebouwde scanner voor visitekaartjes. Je neemt een foto van het visitekaartje en een OCR-module zorgt er dan voor dat de gegevens automatisch correct in de contactendatabase terecht komen. Dit lukte wonderwel en we dienden zelden manuele correcties aan te brengen, maar je moet er wel zorg voor dragen het tekstgedeelte van het visitekaartje te fotograferen want met logo’s heeft de herkenningsmodule wel problemen.

 

Fotokwaliteit
De foto’s die je met de P1i maakt zijn sterk gecomprimeerd. Als je ze in detail bekijkt, hebben ze last van chromatische aberratie en zijn ze zeker niet gestoken scherp. Foto’s gemaakt met de automatische instellingen zijn ook vaak overbelicht en het lijkt soms meer geluk dan kunde om een goede foto te maken. We vinden de kwaliteit vergelijkbaar met de eerder door ons geteste K800i.

Sony-Ericsson P1i PC Suite

Sony Ericsson P1i PC Suite

Autonomie
De opgegeven autonomie bedraagt tien uren spreektijd en 440 uren standby-tijd (350 uren als UMTS actief is). Videogesprekken kunnen in totaal twee uren duren. We hebben alleen de standby-tijd informeel getest en haalden met een gemak meer dan een week. Als Wi-Fi permanent is ingeschakeld dan loopt de batterij echter wel snel leeg en moet je hem zowat dagelijks herladen. De autonomie is in elk geval een stuk beter dan bij gelijk welk Windows Mobile mobieltje, terwijl dit Symbian-gebaseerde mobieltje minstens zoveel functionaliteit in huis heeft.

1
2
3
4
5
Vorig artikelHeldere projectie
Volgend artikelBellen via internet met mobiele telefoon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.