Zakelijk en praktisch design

0
55

dat van zijn voorgangers.

 

Scherm
Het 2,6-inch scherm met QVGA-resolutie en 262.144 kleuren is uiteraard aanraakgevoelig. Je kunt het met je vingers bedienen, of met de elegante, smalle stylus die aan de linkerkant in de smartphone schuift. (Het is ons overigens een raadsel waarom Sony Ericsson niet koos voor de letterlijk meer voor de hand liggende rechterkant.) Het transflectieve scherm is ook in felle zon nog behoorlijk leesbaar. Op de zijkant zit een indrukbare rolknop waarmee je menu’s kunt selecteren en een terugkeertoets waarmee je menu’s of applicaties kunt sluiten. Rechts zit er vlak boven de sleuf voor de Memory Stick Micro (M2) geheugenkaart (max. 4 GB; exemplaar van 512 MB meegeleverd) nog een @-toets die standaard de ingebouwde Opera-webbrowser start. Via het ingebouwde taakbeheer is het simpel om andere open applicaties te selecteren. Op deze manier kan men ook applicaties afsluiten om geheugen vrij te maken.

Sony-Ericsson P1i

Telefoontoetsen
De P1i heeft geen vaste toetsen om gesprekken te starten of te stoppen. Voor die functie worden variabele toetsen gebruikt die onderaan op het aanraakgevoelige scherm verschijnen. Honderd procent tevreden zijn we hier niet over. Vaste toetsen voor deze functies lijken ons toch handiger, temeer omdat

1
2
3
4
5
Vorig artikelHeldere projectie
Volgend artikelBellen via internet met mobiele telefoon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.