Zakelijk en praktisch design

0
55

die variabele toetsen onderaan wel heel dicht tegen de schermrand zijn gepositioneerd en dus voor gebruikers met wat dikkere vingers soms moeilijk zijn te activeren.

 

Communicatie
De P1i ondersteunt snelle UMTS (3G) 2100 dataverbindingen, maar geen GPRS of HSDPA. Dat is een nadeel voor gebruikers die in gebieden leven of werken waar er (nog) geen UMTS-dekking is; de GPRS-dekking is veel uitgebreider. Verder is ook Wi-Fi ingebouwd maar het gaat zoals bij de P990i helaas nog altijd om de tragere IEEE 802.11b variant. Beveiliging kan zowel met WEP als WPA (ook de Enterprise-variant). Ook Bluetooth 2.0 en Infrarood zijn van de partij. Daarnaast is ook verbinding via USB 2.0 met een pc (maar niet met een Mac) mogelijk. Een docking station wordt meegeleverd, samen met synchronisatiesoftware die ook Windows Vista ondersteunt. De ingebouwde FM-radio met RDS werkt alleen als het meegeleverde oortje is aangesloten; de draad van het oortje dient dan als antenne.
Naast de Opera-webbrowser is standaard ook een simpele RSS-lezer geïnstalleerd, naast een e-mail client, en ondersteuning voor push e-mail (BlackBerry Connect, Microsoft Exchange ActiveSync).

Sony-Ericsson P1i fotolens

1
2
3
4
5
Vorig artikelHeldere projectie
Volgend artikelBellen via internet met mobiele telefoon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.