Draagbare fotoprinter met interactief LCD-scherm

0
35

achteraan aanbrengen. De klep achteraan met de papierlade opent automatisch als je de klep vooraan opent. Je kunt tot twintig vellen fotopapier laden. Afgedrukte foto’s zijn meteen droog

Testresultaten
Om de snelheid te testen drukken we drie testfoto’s af vanuit de HP Solution Center software, die meegeleverd wordt, op het formaat 15 x 10 en in de hoogste kwaliteit. Gemiddeld deden ze er 1:32 minuten over, wat een flink stuk sneller is dan de 2:52 minuten van de vorig jaar geteste HP Photosmart A618. Drukken we dezelfde foto’s af vanaf een SD geheugenkaart die we in de sleuf op de voorkant van de fotoprinter steken, dan is het resultaat met 1:33 minuten zo goed als identiek.
Voor de kwaliteit vergeleken we de drie afgedrukte testfoto’s met de twee beste resultaten van onze test van online fotodiensten. Op de fotoprints van de HP Photosmart zie je met een vergrootglas duidelijk de kleurrastering (de kleurpuntjes om de verschillende kleuren te vormen), terwijl het afdrukken op de printers van de fotodiensten zo fijn gebeurt dat je die niet ziet. De foto’s van de HP Photosmart zijn dan ook minder van kwaliteit omdat ze minder detail laten zien, wat ook met het blote oog waarneembaar is. We vergeleken de foto’s ook met de foto’s die we afdrukten met de Epson PictureMate PM 240 en dan vinden we die laatste net iets beter van kwaliteit. Met het vergrootglas zie je trouwens dat op de Epson foto’s de kleurpuntjes dichter bij elkaar liggen.

Prijs
De kostprijs per fotoprint lag bij de HP Photosmart A618 met bijna één euro per afdruk erg hoog. HP slaagt er met de nieuwe A626 in om deze prijs per afdruk terug te brengen tot ongeveer een halve euro, afhankelijk of je de inkt (HP 110) en het HP Advanced Phofotopapier apart koopt of in een bundelverpakking.
Het toont nog maar eens aan dat dit soort fotoprinters vooral enthousiaste fotografen zal aanspreken die

1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe lijn draagbare producten in strak ontwerp
Volgend artikelFujitsu Siemens met nieuwe reeks notebooks
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.