Een kleine maar dappere webcam

0
51

modus. Hiermee worden er snel achter elkaar 10 foto’s genomen, met een snelheid van 3 beelden per seconde. Zo zal er toch wel eentje bijzijn waarop je net niet met je ogen knippert!
Over de kwaliteit van de foto’s kunnen we kort zijn: voor een webcam zijn het vrij goede foto’s, maar het zijn en blijven belabberde foto’s wanneer je ze vergelijkt met deze genomen met een digitale camera. Voor een groot deel is dat te wijten aan de slechte lichtomstandigheden. Vanaf 640 x 480 pixels zijn de foto’s bovendien niet meer scherp te krijgen.

Foto of filmpje maken 

Filmcamera
De Hercules Dualpix Exchange kan ook filmpjes opnemen in AVI formaat, theoretisch met een resolutie van 160 x 120 tot zelfs 1280 x 960 pixels bij een framerate van 30 beelden per seconde. Tijdens de test verliep alles goed tot 640 x 480 pixels. Daarboven kregen we haperende beelden te zien met "plops" in het bijbehorende geluid. Bij de lagere resoluties was het resultaat best aanvaardbaar, maar ook hier met dezelfde bemerking: aanvaardbaar voor een webcam, maar niet te vergelijken met een echte filmcamera.

Hercules Dualpix Exchange

Microfoon
De microfoon van de Hercules Dualpix Exchange werkt klaarblijkelijk in mono (het wordt nergens expliciet vermeld). Tijdens chatsessies doet hij zijn werk, maar door de afstand tussen je mond en de webcam neemt hij ook veel storende bijgeluiden op. Staan je luidsprekerboxen wat luid, dan heb je ook nog eens last van echo. Wij verkiezen hoe dan ook een afzonderlijk headsetje met een

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelDVD Rewriter met SATA-interface en LightScribe
Volgend artikelLCD-monitoren met een digitale tv-tuner
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.