Een kleine maar dappere webcam

0
51

plaatsen. De achtergrond (de tuin) is dan weliswaar sterk overbelicht, maar het gezicht wordt terug keurig in beeld gebracht. Vreemder is de knop "LED inschakelen" die je toelaat het blauwe ledje op de webcam te doven, ook wanneer de camera in gebruik is. Verblinden doet dat lampje zeker niet, en het doven als energiebesparende maatregel is toch ook eerder twijfelachtig. Eigenlijk kunnen we ons hier alleen maar stoute dingen bij voorstellen.

Promotiefoto van Hercules

Zoomfuncties
Samen met het hoofdvenster opent zich nog een tweede, kleiner venstertje met de zoomfuncties. Je kunt digitaal inzoomen tot een 3x vergroting ofwel kiezen voor de face tracking functie, die automatisch op je hoofd inzoomt ook wanneer je je (een beetje) beweegt. Hercules gaf deze functie de naam Hercules Travelling Zoom. Bepaald wild zijn we niet over de werking. Het beeld stabiliseert zo goed als nooit maar blijft voortdurend een beetje in- en uitzoomen, en wat links – rechts – boven – onder bewegen. Dit resulteert in een onrustig, wiebelend beeld.

Hercules Travelling Zoom: alleen het deel binnen het rode kader wordt getoond

Fototoestel
Vanuit het hoofdvenster kan je nog een laatste venster openen waarmee je de webcam kunt gebruiken als foto- of filmcamera. Voor je foto’s krijg je de keuze uit een heleboel resoluties van 160 x 120 tot 1600 x 1280 pixels. Voor de hogere resoluties wordt beroep gedaan op digitale interpolatie. Verder kan je kiezen uit één enkele foto al dan niet genomen met een zelfontspanner ofwel een reeks foto’s in burst

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelDVD Rewriter met SATA-interface en LightScribe
Volgend artikelLCD-monitoren met een digitale tv-tuner
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.