Twee vergelijkbare desktop vervangende notebooks op de testbank

0
47

identiek, wat zich vertaalt in een identieke Windows Experience Index (WEI)-score van 4,7 en bijna identieke DiskIdee-prestatiescores voor beide notebooks.
De Ethernet-aansluiting van de Asus is van het Gigabyte-type (tegenover gewoon Fast Ethernet bij de Packard Bell). Daar staat tegenover dat de Asus standaard slechts één 160 GB SATA-harde schijf heeft (tegenover standaard twee voor de Packard Bell) en dat eSATA- en HDMI-aansluitingen ontbreken (DVI is wel aanwezig).
De Asus heeft als extra nog een AuthenTec AES1610 vingerafdrukherkenner die geïntegreerd is in het aanraakgevoelige vlak. TPM-compatibele beveiligingssoftware van Infineon wordt standaard meegeleverd.
Software

Asus F3SV

Besturingssysteem van dienst is ook hier Windows Vista Home Premium, maar de Asus heeft standaard geen ingebouwde tv-tuner, al is er wel een mini-antenneaansluiting aan de zijkant aanwezig. Asus levert eigen updatesoftware mee alsook een versie van Norton Internet Security.

Scherm en overige uitrusting
Het scherm van de Asus heeft minder last van weerkaatsing dan dat van de Packard Bell. Het toetsenbord is van goede kwaliteit en het aanraakgevoelige vlak werkt naar onze smaak iets vlotter dan dat van de Packard Bell.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSuperzoom
Volgend artikelEerste zakelijke smartphone van Hewlett-Packard biedt goede autonomie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.