Twee vergelijkbare desktop vervangende notebooks op de testbank

0
47

sluiten werd niet  meegeleverd met ons testexemplaar. We hebben de tv-functies daarom niet verder kunnen testen.
Packard Bell levert eigen recovery- en update-software mee, alsook een versie van Norton Internet Security, Roxio CD Creator en Easy Media Creator 9 LE Suite.

Scherm en overige uitrusting
Het beeldscherm heeft nogal wat last van weerkaatsing, maar heeft wel een erg goede zwartweergave. De bouwkwaliteit van deze notebook is zeer goed. Het grote toetsenbord met flinke polssteunen heeft een goede aanslag. We zijn minder opgetogen over het ronde aanraakgevoelige vlak en de geïntegreerde links-rechtsmuistoetsen (één knop die in twee richtingen klikt). De lichtgevende witte streep in de polssteun links en rechts van het aanraakgevoelige vlak is een leuk designdetail.

Asus F3SV AS018C

De Asus F3SV AS018C is iets compacter en lichter dan de Packard Bell EasyNote SB85-P-009 en lijkt ook iets minder stevig gebouwd, al is de algehele afwerking zeker niet slecht. Hij weegt een halve kilo minder, maar heeft geen apart numeriek toetsenbord. Gelukkig vonden de ontwerpers wel plaats voor volwaardige pagina-navigatietoetsen Home, PgUp etc. De batterij houdt het op een volle lading ongeveer anderhalf uur vol, dus een half uurtje minder dan bij de Packard Bell.

Asus F3SV
Asus F3SV

Uitrusting
De specificaties zijn erg vergelijkbaar met die van de Packard Bell. De Intel Core 2 Duo processor is van het type T7100, geklokt aan 1,8 GHz, dus iets minder dan de 2 GHz-versie die in de Packard Bell steekt.
De rest van de hardwareuitrusting (geheugen, grafische chip, scherm, aansluitingen etc.) is vrijwel

1
2
3
4
5
Vorig artikelSuperzoom
Volgend artikelEerste zakelijke smartphone van Hewlett-Packard biedt goede autonomie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.