Solid state camcorders met een hoog James Bond-gehalte

0
39

2 GB kaartje meer dan 13.000 foto’s. De Sanyo is in tegenstelling tot de Panasonic ook een volwaardige digitale camera met een resolutie van 6 megapixels, die zelfs via extrapolatie foto’s in een resolutie van 10 megapixels kan maken. Op een kaartje van 2 GB passen 1.510 foto’s in de hoogste resolutie. Schakel je over naar de laagste resolutie (0,3 megapixels), dan passen er 7.740 foto’s op een geheugenkaartje. De Sanyo heeft ook een ingebouwde flits.

Sanyo Xacti VPC-C6
Sanyo Xacti VPC-C6 – foto Stef Vanschoubroek

Bediening en extra’s
De Sanyo heeft de eenvoudigste en gebruiksvriendelijkste bediening. Bij deze camcorder kan je ook enkele beeldbewerkingsfuncties in de camera zelf uitvoeren, zoals het corrigeren van rode ogen, het extraheren van een foto uit een video-opname of het samenvoegen van verschillende video-opnames. Beide camera’s hebben een ingebouwde elektronische antitrillingsfunctie. Die is nodig omdat ze zo licht zijn dat er al snel trillingen optreden bij video-opnames. Bij allebei kun je zowel analoog als digitaal inzoomen; Panasonic biedt hierbij het hoogste zoombereik. De autofocus is uitschakelbaar en ook de witbalans kun je manueel regelen. Bij de Panasonic wordt alleen Windows-software meegeleverd; de

1
2
3
4
5
Vorig artikelNotebook in bamboebehuizing
Volgend artikelPersoonlijke navigatiesystemen goedkoper en slimmer
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.