De draad kwijt

0
46

gesprek de hoorn automatisch op te nemen. Wij begrijpen niet waarom Jabra dit niet standaard meelevert met de T5330. De gebruiksvriendelijkheid van de headset zou er enorm bij winnen, want nu zit je voortdurend te hannesen met de telefoonhoorn bij het bellen of het aannemen van een gesprek.

De GN1000 optie voor de Jabra T5330
Het optionele GN1000 accessoire om de hoorn automatisch op te nemen

Geluidskwaliteit
Tijdens onze testperiode bleek de geluidskwaliteit ruim voldoende om al wandelend vlot een gesprek te voeren. Wat wel opviel is dat in standby-mode de headset wat geruis en bijgeluiden produceerde wat we op den duur als storend begonnen te ervaren. Ook bleek uit onze testen dat je het zendvolume – het volume dat je gesprekspartner ervaart – best niet te hoog instelt. Dat kun je doen door middel van een schuifregelaar onderaan het oplaadstation die drie standen kent. Wij hebben hem nooit hoger dan de laagste stand geschoven omdat onze testpersoon in stand 2 al meteen begon te klagen over het te hoge volume en in stand 3 het volume ondraaglijk vond.

Draagkwaliteit
In het persbericht dat Jabra verstuurde over de T 5330 weegt de headset 15 gram, in de data sheet op de website 18 gram en op onze digitale weegschaal 20 gram. Wij gaan uit van onze eigen weging en 20 gram lijkt niet veel, maar we ondervonden toch enige irritatie aan de oorschelp na de headset een hele tijd te hebben gedragen. Bovendien was het als brillendrager niet erg comfortabel om zowel de oorhaak

1
2
3
4
Vorig artikelDuitstalig handboek Adobe Photoshop CS2 gratis ter beschikking
Volgend artikelInspiron serie kleurrijke notebooks
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.