De draad kwijt

0
46

een telefoontoestel. Is de hoorn van je bureautelefoon een losse eenheid die is aangesloten met een modulaire stekker (RJ11) dan kun je die stekker ook aansluiten op het oplaadstation, maar in de aansluiting met het pictogram in de vorm van een telefoonhoorn. Daarna is de Jabra T 5330 klaar voor gebruik. Je hebt bereik tot tien meter van het basisstation.

Jabra T5330 headsetHeadset
Je dient de headset bij een eerste gebruik wel minimaal 30 minuten op te laden. Het duurt ongeveer twee uur voor ze volledig is opgeladen. Een groen lampje brandt continu als de headset volledig is opgeladen. Op de  headset zitten vier toetsen. Ongeveer halfweg de headset zit een knop om de headset in te schakelen en om oproepen te beantwoorden of te beëindigen.
Een plus- en minteken geven de volumeknoppen aan die bovenaan de headset zitten en waarmee je het volume van het inkomend signaal kunt instellen. Een geluidssignaal geeft aan wanneer het maximum of minimum volume is bereikt. Tussen het min- en plusteken zit de ruggespraakknop die je kunt gebruiken om even overleg te plegen zonder dat je gesprekspartner dit kan horen. Als je de T5330 headset een tijdje gebruikt, vinden je vingers spontaan deze knoppen.
Om een inkomend gesprek aan te nemen dien je de hoorn van het bureautoestel te lichten en naast het toestel te leggen. Je kunt dan het gesprek meteen voeren met de headset. Je beëindigt het gesprek door de hoorn weer op het toestel te leggen. Om een uitgaand gesprek te voeren moet je de hoorn van het toestel nemen, wachten tot je de kiestoon hoort in de headset en het gewenste nummer kiezen.
Het kan eenvoudiger als je een optioneel accessoire aanschaft dat de hoorn automatisch opneemt en weer neerlegt. Deze optie, de GN 1000, zat niet bij ons testmodel. De handleiding vermeldt het wel en hierbij speelt de AUX-aansluiting, waar we nog op zouden terugkomen, een rol. De voorziening heeft namelijk een kabel die je moet aansluiten op de AUX-aansluiting aan de onderkant van het basisstation. Daardoor wordt het mogelijk om met de knop op de headset voor het beantwoorden/beëindigen van een

1
2
3
4
Vorig artikelDuitstalig handboek Adobe Photoshop CS2 gratis ter beschikking
Volgend artikelInspiron serie kleurrijke notebooks
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.