Topmodel in Canon’s populaire Digital IXUS reeks onder loep

2
136

Canon Digital IXUS 950 IS bedieiningsknoppenLCD-scherm als zoeker omdat het makkelijker is om iets in beeld te nemen en camerafabrikanten spelen hier graag op in omdat het de toestellen goedkoper maakt. Een pluim dus voor Canon dat tegen de trend blijft ingaan.
Naast de optische zoeker staat de aan/uit knop. Verder steekt er rechtsbovenaan een wieltje uit waar je de verschillende modi kan kiezen. Bij ons testexemplaar, dat recht uit de verpakking komt, werkte dit wieltje tamelijk stroef. Onder het draaiwiel bevinden zich de toetsen om alle instellingen te maken en door het menu te bladeren. Onderaan de camera bevindt zich de aansluiting om hem op een statief te plaatsen en een compartiment voor de batterij en het geheugenkaartje. Standaard wordt er een batterijpack en een geheugenkaartje van 32 MB geleverd, wat goed is voor slechts zeven foto’s. Wil je veel foto’s maken onderweg, dan kun je niet anders dan investeren in extra geheugenkaartjes.

Technische kenmerken
De Canon Digital IXUS 950 IS is een 8 megapixel camera met een 4x optisch zoombereik. De IXUS 950 IS heeft een optische beeldstabilisator aan boord – vandaar de toevoeging IS voor Image Stabilizer – en een DIGIC III beeldprocessor. Deze DIGIC III beeldprocessor ondersteunt ook Canon’s Face Detection technologie en rode-ogencorrectie. Verder kan de camera overweg

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelHyena is op afstand heer en meester over uw Windows-netwerk
Volgend artikelHotspots vormen goedkoop alternatief voor dure gsm

2 REACTIES

  1. bij een boswandeling met goed weer werden er veel foto’s gemaakt door mensen met allerlei goedkopere camera’s. die foto’s waren goed. die van mij met de canon ixus 950 waren ,met de automaat gemaakt ,bijna allemaal overbelicht.
    ook zijn er op foto’s van witte voorwerpen geen nuances te zien b.v bij bloemen, die worden 1 witte vlek. ik heb de witbalans al op -1 gezet.
    de camera valt me erg tegen wat dat betreft.

Reacties zijn gesloten.