Lidl versus Lidl

3
712

daarentegen kreeg een NVIDIA grafische kaart, de GeForce 8600GT Targa Edition, 256 MB GDDR3 geheugen. Deze laatste is in ieder geval een uitstekende kaart die in zowat alle testen zeer goede tot uitstekende resultaten boekt. Ze is alleszins geschikt voor de hedendaagse spelletjes. Tenzij natuurlijk het achtervoegsel "Targa Edition" zou wijzen op ingrijpende beknibbelingen, wat evenwel zeer twijfelachtig is gezien de reputatie van NVidia. Extra voordeel is de passieve koeling (zonder ventilator) van de grafische kaart, dat is toch weer één herrieschopper minder.

Het mini-display vooraan

Ook belangrijk is het meegeleverde pakket software. Het besturingssysteem is in beide gevallen Microsoft Vista Home Premium, maar daar stopt zowat elke gelijkenis. Nederlandse kopers krijgen Microsoft Works, maar voor de Belgische markt koos Lidl resoluut voor Corel. Voor het Office pakket wordt dat dan als tekstverwerker WordPerfect X3, als rekenblad Quattro Pro X3 en voor de presentaties Presentations X3. Voor fotobewerking zit er Corel Paint Shop Pro X en Corel Photo Album 6 bij. Dat zijn stuk voor stuk erg waardevolle programma’s. Zelfs al ben je geen echte fan van WordPerfect, de praktijk leert ons dat ook zeer weinig gebruikers het houden op het meestal meegeleverde Microsoft Works en nadien toch overgaan tot het toevoegen van Word en Excel.

De aansluitingen vooraan zitten op een wegklappend bord

Nog andere verschillen tussen beide computers zitten eerder in details: een cd-rom station van Samsung tegenover eentje van LG, een TV-tuner van Asus in de plaats van Hauppauge, een harde schijf van Western Digital in de plaats van Seagate, en zo verder. Het zijn inderdaad allemaal kleinigheden die de

1
2
3
Vorig artikeliTunes biedt downloads zonder kopieerbeveiliging en met verdubbelde geluidskwaliteit
Volgend artikelOveral een feestje bouwen met draadloze soundbox
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Bedankt voor de tip.
    Heb klantendienst gebeld, en het enige wat ze doen is je gegevens noteren om je een excuusbrief te sturen.
    Ondertussen pc gevonden in Lubbeek. Zaak opgelost, behalve dat ik hem al moeten opendoen heb om de kaart met de DVI aansluitingen correct te monteren (gaf geen contact).
    Voor de rest sofar so good.
    Groeten

  2. Andre, een tip, bel naar de klantendienst van Lidl op 070/70 00 70 en doe je verhaal, soms is het mogelijk een pc over te laten brengen naar het filiaal in je buurt van een andere waar ze wel voorradig zijn (vraag dat maar als ze dat kunnen doen) (ik ben van de kust en hier bij ons, in oostende hebben ze er nog 6 staan)
    mvg,
     

  3. Dit kan wel zijn, maar spijtig genoeg zaten de computers niet op de camion en zijn ze dus vandaag, 04-06-07, niet verkrijgbaar bij Lidl – Korbeek-lo, en ook niet te Leuven. Winkelverandwoordelijke weigert zelf te bellen om te vragen waarom ze niet geleverd zijn. Klantvriendelijk is anders!!

Reacties zijn gesloten.