Digitale camcorders zijn er te kust en te keur

0
67

kunt maken. 

Sanyo XACTI Digital Movie CG65

Sanyo XACTI Digital Movie CG65 neemt video op in mpeg-4 formaat op geheugenkaart

Het voordeel tegenover een gewone digitale fotocamera’s is dat dit type camcorders een uitklapbaar lcd-scherm heeft en gemakkelijker in de hand ligt voor het maken van bewegende beelden. Op een geheugenkaartje van 2 GB past naargelang de gebruikte compressiemethode tussen de 25 minuten en 82 minuten video in gewone kwaliteit. Met sterkere compressie kunnen sommige types zelfs meer dan vier uur video opnemen op een kaartje van 2 GB.
Het belangrijkste nadeel dit soort camcorders is dat het opslagmedium veel duurder is dan een tape of een mini-DVD. Toch verwachten specialisten dat camcorders met geheugenkaartjes over niet al te lange termijn het meest verkocht zullen worden. Hoe populairder ze worden, hoe goedkoper immers de geheugenkaartjes zullen worden. Bovendien is het met geheugenkaartjes eenvoudiger dan met tapes om videobeelden over te zetten op pc. Ook zijn steeds meer platte tv’s standaard uitgerust met een geheugenkaartsleuf, zodat u uw video’s direct kunt bekijken zonder dat u de camera met een kabel op de tv moet aansluiten.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelAllround brandsuite ook voor HD DVD en Blu-Ray
Volgend artikelFotoprintertje met dye sublimation-technologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.