BlackBerry push-mail smartphone voor lagere prijs

3
41

 

Scherm, extra’s en autonomie
Het scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels en is van goede kwaliteit. De BlackBerry 8800 heeft in tegenstelling tot de 8100 Pearl geen ingebouwde digitale camera, maar deze smartphone heeft wel een eenvoudige muziek- en videospeler aan boord. Een headset met kabel wordt meegeleverd. Bluetooth 2.0 is aanwezig, maar WiFi ontbreekt. De internetverbinding via gsm verloopt tegen GPRS EDGE snelheid, wat dus trager is dan de 3G-mogelijkheden van de duurdere modellen.

 

Door het smalle ontwerp liggen de toetsen dicht bij elkaar

Door het smalle ontwerp liggen de toetsen dicht bij elkaar

Nog een extraatje is een ingebouwde gps-ontvanger. Gebruiksklare Nederlandstalige navigatiesoftware op basis van Tele Atlas-kaarten wordt meegeleverd. De kaarten worden echter tijdens het navigeren in ‘real time’ van het internet gehaald, wat, afhankelijk van het type gsm-abonnement, tot zeer hoge verbindingskosten kan leiden.
De autonomie is goed. De batterij houdt het ook bij relatief intensief gebruik gemakkelijk een volledige werkdag vol. De opgegeven autonomie is 300 uur gesprekstijd en 528 uur stand-bytijd.

Conclusie
De BlackBerry 8800 kon ons niet helemaal overtuigen. De gps-navigatie is een interessante aanvulling op de push-mail mogelijkheden van deze smartphone, maar de krakkemikkige bediening en het ontbreken van 3G-verbindingen beperken het nut van deze BlackBerry ‘light’ te veel.
Adviesprijs
€ 499
1
2
3
Vorig artikelBeleef de Tweede Wereldoorlog
Volgend artikelHandige fotoprintertjes van Canon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. is dit een test? is dit een review? welke krakkemikkige bediening? dit toestel is mijn derde blackberry (en ik heb de ‘duurdere 3G’ modellen ook gehad) en de BB8800 is een absoluut juweeltje! Bediening is super, en GPRS is ruim voldoende (blackberry compresseert hun data zeer goed). Lijkt een zeer erg pro Microsoft getint testverslag!

  2. Dit is specifiek een kritiek op het 8800 model. Als u de andere testen van BlackBerry’s op de site leest, of het algemene achtergrondartikel over push mail, zult u merken dat ook wij veruit de voorkeur geven aan BlackBerry. Maar dan moet RIM wel de vermaarde gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat niet in gevaar brengen door te gaan experimenteren met andere, minder intuïtieve bedieningswijzen. De 8800 is wat ons betreft minder gebruiksvriendelijk dan de duurdere modellen. Dat was dus ons punt van kritiek. De vermelde artikels vindt u op het einde van deze bespreking, bij de "gerelateerde artikels".

  3. wat een ongenuanceerde berichtgeving over de stemopdrachten. Het zijn 2 functie knoppen die voorgeprogrammeerd zijn, standaard voor foto en stemherkenning. deze zijn simpel uit te schakelen of te wijzigen. Wordt u soms betaald door microsoft om pda en microsoft push mail in beter daglicht te stellen?
    Ik kan u vertellen, dat ik nooit meer van blackberry afga.

Reacties zijn gesloten.