Virtuele Rockgod

0
41

Juist dit gevoel dat het spel je na wat oefenen geeft, bevestigt de schreeuwende kreten van de makers en de hele marketingmachine achter Guitar Hero II. Het geeft je namelijk daadwerkelijk het gevoel dat je een rockgod in aanmaak aan het worden bent en deel uitmaakt van de muziek en de band. Dit gevoel wordt alleen nog maar versterkt door de spetterende beelden, het publiek en de lichteffecten evenals de hoge kwaliteit van de muziek.

Rock God

Rock God


Online

GHII biedt 70 nummers waar je helemaal los op kan gaan. Echter, na verloop van tijd zal dit gaan vervelen en ben je aan wat nieuws toe. Via Xbox Live kun je de komende tijd nieuwe nummers voor GHII downloaden, helaas wel tegen betaling. Verder kun zien hoe goed je het doet vergeleken met andere rockgoden in de online wereldranglijsten. Een gemis is dat je GHII niet online tegen elkaar kunt spelen, de enige multiplayer mogelijkheid die het spel biedt, is door twee gitaren op de Xbox 360 aan te sluiten. Je kunt dan tegen elkaar spelen en kijken wie de beste score neerzet, of je kunt met elkaar spelen doordat de ene speler de lead-gitaar voor zijn rekening neemt en de andere de begeleidende of zelfs de basgitaar bespeelt.

Multiplayer in Guitar Hero II

De enige multiplayer mogelijkheid die het spel biedt, is door twee gitaren op de Xbox 360 aan te sluiten

Conclusie
Guitar Hero II is een uniek spel dat vooral liefhebbers van het muziekgenre en real-life gitaristen enorm zal aanspreken. Het is een keer wat anders dan monsters neermaaien of met raceauto’s door de bocht scheuren. Er is genoeg variatie in muziek, desnoods (betalend) aan te vullen via Xbox live, en de verschillende niveaus bieden zelfs de beste muzikant een echte uitdaging. Voor dit alles moet je echter wel wat dieper in je buidel tasten dan bij een ander nieuw Xbox 360 spel. De echte rockfanaten moeten zich hierdoor niet uit het veld laten slaan. Guitar Hero II Rocks!!

Officiële sites van het spel: www.guitarherogame.com, www.xbox.com/nl-NL/games/g/guitarhero2
Ontwikkelaar: Harmonix
Uitgever: RedOctane & Activision

Adviesprijs
€ 90,- (bundel inclusief X-plorer Guitar Controller)
1
2
3
4
Vorig artikelBreedbeeldnavigatie
Volgend artikelAmerikaanse filmindustrie probeert een getal te verbieden