Draagbare pc’s in 2011 populairder dan bureau-pc’s

0
43

Autonomie
Hoewel draagbare computers steeds capabeler worden, kunnen ze qua prestaties meestal niet tippen aan een vaste pc. Een uitzondering op die regel zijn sommige desktopvervangers die wel dezelfde prestaties bieden.
Maar een andere vuistregel luidt dat een draagbare computer die op hetzelfde niveau presteert als een vaste pc een kwart tot zelfs vijftig procent meer kost. Als draagbaarheid voor u eigenlijk niet belangrijk is, biedt een traditionele pc nog altijd meer waar voor zijn geld. Vergeet ook niet dat er tegenwoordig zeer compacte en stille vaste pc’s worden verkocht.

Gebruik
Vindt u draagbaarheid toch belangrijk dan moet u zich eerst afvragen waarvoor u uw notebook voornamelijk wilt gebruiken. Bent u vaak onderweg en is een lange levensduur van de batterij voor u belangrijk dan zult u compromissen moeten sluiten op het vlak van de grootte van het scherm en de snelheid van de processor en de grafische kaart.
Notebooks die het langer dan vijf uur uithouden op een volle batterij zijn nog altijd dun gezaaid. Wilt u een volledige werkdag toekomen met één batterij dan bent u zo goed als verplicht een subnotebook te kiezen. Weet dan wel dat die vaak een tragere processor en een piepklein scherm hebben. De letters van kleine schermen zijn bij hogere resoluties moeilijk leesbaar, zeker voor wat oudere ogen. Omdat de schermen van notebooks altijd een vaste resolutie hebben waarbij de letters het best leesbaar zijn, kiest u bij een subnotebook daarom beter niet voor een te hoge schermresolutie. Subnotebooks zijn naar verhouding ook duurder dan gewone versies.

1
2
3
4
Vorig artikelApple levert de beste Windows-notebooks
Volgend artikelNog betere videobewerking
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.