Zeer realistische duikbootsim

0
47

Fwiet-Fwieuw!
In Silent Hunter 4 kan je het realiteitsgehalte zelf instellen. Een geweldige vondst! Realistische lanceertijden van de torpedo’s, de capaciteit van de batterijen, de hoeveelheid lucht in de tanks, torpedo’s die niet afgaan, realistische sensoren (die ook al eens missen)… het valt allemaal in te stellen. Dit maakt het spel erg écht óf erg speelbaar en leuk. Je kan het dus helemaal naar jouw hand zetten.

Je kan het realiteitsgehalte zelf instellen in Silent Hunter 4

Silent Hunter 4 is grafische ook zeker een hoogvlieger. De systeemeisen zijn niet mals, maar het is het waard. Het water ziet er gewoonweg adembenemend uit! Gelukkig, want een spel dat zich afspeelt in de grote oceaan gaat al gauw vervelen als het water eruit ziet als blauw geschilderd karton. De golven vliegen over de duikboot, en het water reflecteert prachtig alle details. Als je opduikt uit het water zie je nog kleine druppels hangen op je periscoop. Kortom, prachtig!
Eens je een vijandelijke boot hebt geraakt, zie je ook dat elk deel van het schip anders reageert. Soms kan je zo dichtbij komen dat je het water echt door het ingeslagen gat ziet stromen, tot het schip ontploft met veel kabaal… Erg bevredigend na een spannend gevecht. Leuk ook om te zien dat elk schip op een andere manier zinkt: sommigen breken in twee, andere kantelen volledig alvorens kopje onder te gaan.

Leuk ook om te zien dat elk schip op een andere manier zinkt

De schepen en de havens zijn goed gedetailleerd weergegeven. Roestvlekken, de metaalachtige schijn, de bouten en vijzen zie je pas van erg dichtbij zitten. Ook aan de binnenkant ziet het er goed uit. Alleen jammer dat er in de havens niet echt beweging te zien is. Geen mensen, geen drukte…
Het geluid zit ook erg snor. Het kraken van je onderzeeër, het ruisen van de zee, het zit er allemaal in. In de vuurgevechten draagt het geluid ook bij aan de spanning. De inslag van een torpedo, het ontploffen van een schip, het klinkt erg gewichtig én echt. Ook de stemmen van de crewleden zijn handig, aangezien je ook door naar hen te luisteren informatie te weten komt.

1
2
3
4
Vorig artikelPre-registratie voor HD-recorders
Volgend artikelFoto’s maken in stijl