TrendMicro Enterprise Protection

0
30

Het centraal beheer gebeurt via een webinterface en die heeft het vertrouwde uiterlijk met links een rubriekpaneel en rechts daarvan een groter detailinformatiepaneel. Er blinken bovenaan drie drukknoppen met ‘Scan Now’, ‘Update Now’ en ‘Cleanup Now’ en dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over.
De menurubrieken laten opties zien voor virusuitbraakpreventie, virusuitbraakmonitor en ondersteuning voor Cisco NAC. Virusuitbraakpreventie is bedoeld om bij een uitgebroken virus alle systemen af te schermen die nog onbesmet zijn en de monitor bewaakt de firewallregels en meldt elke overtreding. Cisco Network Admissions Control is een policygebaseerd systeem voor eindnodes in een netwerk.
De webinterface toont een gereedschappenrubriek ‘Tools’ met beheer- en clienttools. Daaronder vallen loginscripts, kwetsbaarheden scannen, fijnregelen van de OfficeScan-serverprestaties en voor de clients het samenstellen van verschillende te distribueren bundels. Daarbij kan zelfs gewerkt worden met beeldkopieën.
Rapportering is niet voorzien, maar u kunt wel doorklikken naar steeds meer detail bij het bekijken van de logs.

Conclusie
Onze prestatietest laat zien dat TrendMicro Enterprise Protection het vrij goed doet bij het detecteren van virussen, maar dat het schoonmaakproces en de parasietblokkering toch enige zwakheden vertonen.
Adviesprijs
Adviesprijs voor 250+ gebruikers (ex. btw): 8.562,50 euro. Berekende gebruiksprijs: 34,25 euro per gebruiker (ex. btw).
1
2
Vorig artikelSymantec AntiVirus Corporate Edition
Volgend artikelTestmethode netwerkantimalware