Erg compacte en lichte spiegelreflexcamera

0
82

Voor het tweede slot kiest Olympus voor het xD geheugentyp Aan de rechterzijde van de camera zie je het deurtje dat toegang geeft tot de slots voor de geheugenkaarten. Het klepje open je niet met een drukknop maar klik je met je duimnagel open: toch een wat akelig gevoel!  Je ziet dan dat er zowel plaats is voor een CompactFlash kaart als voor een xD kaartje. De mogelijkheid om CF te gebruiken is natuurlijk uitstekend. Op dit ogenblik kan je kaartjes met een capaciteit tot 16 GB aanschaffen. Als je zo’n dure kaart zou aanschaffen zou je ongeveer 725 foto’s in het RAW formaat kunnen opslaan of meer dan 5000 in JPG in de hoogste resolutie maar met de sterkste compressie. Nogmaals: zo’n kaartje moet je zelf aankopen.  Voor het tweede slot kiest Olympus voor het xD geheugentype. Dat is zeker niet verwonderlijk want Olympus heeft samen met Fujifilm dit type kaart ontwikkeld. Als er een geheugenkaart vol geraakt moet je manueel de andere activeren. Het was een stuk handiger als de camera automatisch zou overschakelen.
Het batterijvakje zit in de bodem van de E-400. De PS-BLS1 litium-ion accu moet voor het opladen uit het toestel verwijderd worden. De batterij is weer volledig opgeladen na een verblijf van 210 minuten in het meegeleverde laadapparaat. Alhoewel de accu bij de testopnamen naar behoren functioneerde, raadt Olympus in de handleiding aan om een reserve mee te nemen. De meeste digitale spiegelreflexcamera’s zijn voorzien van zowel USB en video-out als van een aansluiting voor een externe stroombron. Bij de Olympus E-400 zit er onderaan op de rug alleen een "multi connector". Zowel je USB kabel als je videokabel plug je hierin.

Bij de Olympus E-400 zit er onderaan op de rug alleen een "multi connector".
Bij de Olympus E-400 zit er onderaan op de rug alleen een "multi connector".

Wanneer je een automatisch belichtingsprogramma of een scènemodus gebruikt en er is te weinig licht dan klapt de flits automatisch uit. Je kan deze lichtbron ook manueel ontgrendelen door middel van het knopje waarmee je tevens de flitsmodus selecteert, links boven op het toestel. Voor het zwaardere werk koop je een van de apart verkrijgbare opzetflitsen van Olympus.

De flits van de Olympus E-400

De flits van de Olympus E-400

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Vorig artikelMultispeler voor Blu-ray en HD DVD
Volgend artikelVideocamera met SD/SDHC-geheugenkaart