Erg compacte en lichte spiegelreflexcamera

0
82

Het LCD-scherm is een 2.5-inch TFT display met 215.000 pixels. De helderheid is uiteraard instelbaar. Het schermpje toont dus niet alleen de batterijstatus, de belichtingscorrectie, maar ook het resterende aantal opnamen, de ISO waarde en de witbalansinstelling kan je er aflezen. Na de opname zie je een paar seconde de foto op de monitor verschijnen zodat je snel de kwaliteit kan beoordelen. Voor een betere kijk gebruik je de weergave functie.

Het historgramscherm
Het 2,5-inch LCD-scherm met histogram

Nu kan je ook het histogram van je foto in beeld brengen. Vanzelfsprekend gebruik je het scherm ook om de instelmenu’s weer te geven en aan te passen. Bij heel wat digitale camera’s zit de aan-uit knop als een ringvormige schakelaar om de ontspanknop. Bij de Olympus E-400 zit hij bij de commandoknop. Het is daarom iets lastiger om het toestel aan te zetten terwijl je door de zoeker kijkt.

Het apparaat heeft net als bij veel camera’s uit deze prijsklasse slechts één instelwieltje aan boord. Als je sluitertijd en diafragma manueel instelt, schakel je tussen beide door middel van de belichtingscorrectieknop.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Vorig artikelMultispeler voor Blu-ray en HD DVD
Volgend artikelVideocamera met SD/SDHC-geheugenkaart