Speciale toetsenborden bieden meer spelplezier

0
33

De reclame stelt dat deze keyboards, in tegenstelling tot een normaal keyboard, tot zeven toetsaanslagen simultaan kunnen verwerken – om tegelijk te kunnen kruipen, je gezicht te draaien, iets te roepen en van wapen te wisselen of iets in die zin. Met de beste wil van de wereld zijn we er niet in geslaagd om zeven toetsen tegelijk nodig te hebben of überhaupt om zeven toetsen tegelijk ingedrukt te krijgen. Voor zover we konden nagaan,werkt het wel: bij drie of vier knoppen gaat alles vlot en klaagt de computer niet, zoals bij sommige spelletjes met een normaal klavier wel eens kan gebeuren.

MERC en Fang Zboard Gaming Keyboards

MERC en Fang Zboard Gaming Keyboards

 

Conclusie
De Fang en de MERC zijn producten die doen wat ze beloven: ze bieden een aantal knoppen aan die op een ergonomische wijze geschikt zijn om gemakkelijker te spelen. Of ze echt RSI (Repetitive Strain Injury) kunnen voorkomen, valt niet te controleren maar aangenaam in het gebruik zijn ze alvast wel. Een wereldschokkend verschil maken ze niet, maar voor iemand die vaak het juiste soort spellen speelt, kunnen ze een nuttige aankoop zijn.
We noteerden winkelprijzen rond de € 45 euro voor de Fang en € 59 euro voor de MERC. Is dit soort product nuttig voor de gemiddelde gebruiker? Niet echt. De hoeveelheid waar die je krijgt voor je geld hangt af van hoe vaak je spelletjes speelt waarbij je de “standaard” knoppenindeling gebruikt (ZQSD – bij Azerty of WASD – bij Qwerty).
Aangezien de eigenlijke speciale knoppen quasi volledig identiek zijn, is de keuze tussen de twee producten veelal een kwestie van persoonlijke voorkeur: de Fang is handiger in het vervoer bij notebooks, maar neemt meer plaats in beslag op je bureau. Bij de MERC is alles dan weer mooier geïntegreerd, maar je offert er de gewone pijltjestoetsen en navigatietoetsen voor op.
Adviesprijs

Ideazon MERC Zboard Gaming Keybord: € 59
Ideazon Fang Zboard Gaming Keybord: € 45
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelFlash geheugen is ook DVB-T ontvanger
Volgend artikelDe notebook voor een manager