Speciale toetsenborden bieden meer spelplezier

0
33

Software en handleiding
Beide apparaten worden geleverd met dezelfde software, Z-engine. Een geüpdate versie kun je gratis downloaden op de website van Zboard. Z-engine installeert probleemloos. Een aantal bugs zouden vooralsnog niet verholpen zijn – er zijn volgens de producent nog problemen met de apparaatherkenning wanneer de FANG of MERC in een andere USB-poort wordt gestoken dan deze waarin ze geïnstalleerd werden – maar wij hadden daar geen problemen mee). De software werkt foutloos, zoals het hoort. Om het programma te starten kun je in het systeemvak onderaan je scherm terecht, maar een druk op een speciale toets, met het logo van het bedrijf erop, volstaat ook.

Je werkomgeving in Z-engine

Je werkomgeving in Z-engine

Voor een groot deel van de recentste games is er een op voorhand ingestelde lay-out voorzien. De spellen zijn onderverdeeld in de categorieën "actie", "role-playing" en "shooter" maar de verdeling is niet altijd even duidelijk of consistent.
Eens in het programma ontdek je eigenlijk de achterliggende kracht van deze producten. Z-engine verandert niet de key-mapping in het spel, maar wel de output van je keyboard. Als het afschieten van een wapen standaard met de F gebeurt, dan blijft dat zo – je moet niet ineens op de X drukken om te schieten. Een druk op de F van je MERC of Fang zal echter een X doorsturen naar je computer.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelFlash geheugen is ook DVB-T ontvanger
Volgend artikelDe notebook voor een manager