Speciale toetsenborden bieden meer spelplezier

0
33

Fang
De Fang is géén volledig keyboard. Het is specifiek bedoeld om makkelijk draagbaar te zijn en om naast een gewoon keyboard te gebruiken. Ideaal voor laptopgebruikers of zij die hun eigen keyboard niet willen opgeven. De lay-out komt grotendeels overeen met deze van het "extra" stuk op de hoger besproken MERC, hoewel er een aantal extra knoppen op te vinden zijn.

Ieazon Fang Zboard Gaming Keyboard
Ideazon Fang Zboard Gaming Keyboard

Een aantal van de andere knoppen is ook lichtjes verschoven om deze sneller toegankelijk te maken. Zo zijn twee knoppen zijn naar de zijkant van het toestel verwezen, om met de duim ingedrukt te worden – vergelijkbaar met de duimknoppen op sommige muizen. Gelukkig staan deze knoppen standaard aan beide kanten en is het toestel ook voor de rest volledig symmetrisch van opbouw. Linkshandigen vallen dus niet uit de boot, wat wel eens het geval is bij joysticks en dergelijke.
Voor de gameplay geldt dezelfde opmerking als voor de MERC: na wat gewenning gaat het prima, maar een wereldschokkende verbetering is het niet. De vijf extra toetsen (t.o.v. de MERC) zijn niet onontbeerlijk, hoewel je ze in sommige spellen natuurlijk wel kunt gebruiken.

Detail van de knoppen

Detail van de knoppen

Hoewel de Fang bedoeld is om plaats te sparen, doet ze dat in de praktijk eigenlijk niet, in tegendeel. Op een gemiddeld bureau neemt de combinatie Fang plus gewoon keyboard een stuk meer plaats in dan de MERC. Je kunt de Fang wanneer je niet aan het spelen bent natuurlijk uit de weg leggen, maar dan moet je wel oppassen dat er niet per ongeluk iets op ligt: de toetsen blijven altijd actief en het is niet erg aangenaam om opeens vijfhonderd p’s te zien verschijnen als je een document aan het typen bent. Een aan/uit-knop is er namelijk niet.
De multimediaknoppen vind je ook hier weer terug, al zijn de drie toetsen om programma’s te openen weggelaten.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelFlash geheugen is ook DVB-T ontvanger
Volgend artikelDe notebook voor een manager