Antivirus van Microsoft presteert matig

2
39

Voor wat de parasieten betreft reageert Windows Live OneCare wel degelijk op de parasieten die onze besmette mp3-speler probeert te installeren. Er verschijnen diverse blokkeringsboodschappen en bovendien wordt ons gevraagd de pc te herstarten zodat de parasiet BargainBuddy kan worden verwijderd. Na het herstarten voeren we nog een volledige systeemscan uit en meldt het programma dat nog één parasiet (180Solutions SearchAssistant) werd verwijderd. We herstarten het systeem nogmaals en voeren opnieuw een scan uit. Windows Live OneCare verklaart onze test-pc schoon. Manuele controle leert echter dat er nog drie parasieten of actieve onderdelen ervan op ons testsysteem aanwezig zijn. Uiteindelijk haalt Windows Live OneCare daardoor een antiparasietscore van 92%. Deze testresultaten gelden uiteraard ook voor Windows Defender dat standaard wordt geïnstalleerd in Windows Vista en gratis als update verkrijgbaar is voor Windows XP SP2. Windows Live OneCare gebruikt immers Windows Defender om parasieten te blokkeren en op te sporen.

Windows Live OneCare kan ongewenste software in quarantaine plaatsen
Windows Live OneCare kan ongewenste software in quarantaine plaatsen

Conclusie
Op een haar na 50 euro per jaar om drie pc’s te beschermen en te optimaliseren lijkt geen slechte deal. Windows Live OneCare blijkt echter niet zo goed in het detecteren van virussen als bepaalde andere antivirusproducten die we getest hebben. En schoonmaken kan het programma al helemaal niet. De bescherming tegen parasieten is beter, maar Windows Live OneCare gebruikt daarvoor het gratis programma Windows Defender. Ook de onderdelen van Windows Live OneCare die je pc optimaliseren zitten al gratis in Windows XP en Vista. OneCare maakt het gebruik van die onderdelen vooral gebruiksvriendelijker. Het enige echte nieuwe is dus de antivirus en dan bieden de traditionele antivirusfabrikanten momenteel betere waar voor je geld.
Adviesprijs
49,95 euro per jaar voor max. 3 pc’s; gratis evaluatie gedurende 90 dagen.
Systeemvereisten
Windows XP SP2 of hoger of Vista, geen andere antivirus of antispyware software geïnstalleerd buiten Windows Defender.
1
2
3
4
Vorig artikelBetere internationale wetgeving vermag weinig tegen cybercriminelen
Volgend artikelEen compacte instapper

2 REACTIES

  1. Ik heb zowel live onecare als defender op mijn computer staan. Defender wordt echter steeds uitgezet. Weet iemend hoe dat komt?

Reacties zijn gesloten.