Antivirus van Microsoft presteert matig

2
39

Gebruik
Windows Live OneCare biedt een erg duidelijke en gebruiksvriendelijke interface die eerst nog uit te voeren taken laat zien en als je naar beneden scrollt een overzicht van de status ingedeeld volgens ‘Bescherming Plus’, ‘Prestaties Plus’ en ‘Back-up en herstellen’. Je kunt de instellingen van Windows Live OneCare aanpassen, maar doorgaans zul je die wel op de standaardwaarden laten staan.

Windows Live OneCare gebruikt het gratis Windows Defender om de pc te beschermen tegen parasieten
Windows Live OneCare gebruikt het gratis Windows Defender om de pc te beschermen tegen parasieten

Testprocedure
Sinds jaar en dag gebruiken we een eigen collectie van in deze contreien reeds voorgekomen virussen om antivirussoftware testen. Onze collectie is eerder bescheiden, maar er zit wel van alles wat in. We hebben programmavirussen, macro- en scriptvirussen en speciale virussen die zich in allerlei andere bestanden proberen te verstoppen. Met virussen bedoelen we uiteraard in één adem ook trojans en wormen, kortom alles waarvan je  verwacht dat een goed antiviruspakket je ertegen beschermt. Onze collectie omvat bijna achttienduizend stuks.

1
2
3
4
Vorig artikelBetere internationale wetgeving vermag weinig tegen cybercriminelen
Volgend artikelEen compacte instapper

2 REACTIES

  1. Ik heb zowel live onecare als defender op mijn computer staan. Defender wordt echter steeds uitgezet. Weet iemend hoe dat komt?

Reacties zijn gesloten.