Externe USB-kaartlezer voor SIM-kaarten

8
901

De MD-010 USB Sim Card Reader beschrijven is eenvoudig: een plastic balkje van 65 x 20 x 10 mm met aan het ene einde een afneembaar dopje waaronder een USB plug verborgen zit en aan het andere einde een gleuf waarin je een SIM-kaart kunt steken. Wanneer het apparaatje in gebruik is, brandt er een klein verklikkerlampje op de bovenkant.
Het toestelletje blijkt niet Plug-and-Play: je moet eerst de nodige drivers installeren vooraleer je het mag aansluiten. Tijdens de test lukte de aansluiting niet op een al wat oudere pc: wat we ook probeerden, de lezer werd gewoonweg niet herkend. Die pc had nog wel een USB 1.1 aansluiting, mogelijk was dat het probleem – hoewel volgens de handleiding de MD-010 ook compatibel hoort te zijn met USB 1.1. Op verschillende andere pc’s met USB 2.0 lukte het telkens zonder enig probleem.

Detail van je werkomgeving. Om redenen van privacy zijn de nummers onscherp gemaakt.

Detail van je werkomgeving. Om redenen van privacy zijn de nummers onscherp gemaakt.

De laatste stap is de installatie van de software. Ook hier hoort weer een kanttekening bij: de meegeleverde software op cd-rom is versie 2.0, maar op de website van SiteCom vind je een update waarover de fabrikant schrijft "De nieuwe software verhelpt verscheidene problemen met SIM kaarten die gebruikt worden in Siemens telefoons. Met de originele software kunnen telefoonnummers of SMS berichten niet gelezen worden in Siemens telefoons als deze aangemaakt zijn met de SIM Editor software en vice versa". Momenteel heb je misschien geen Siemens GSM in gebruik, maar dat kan natuurlijk nog wel komen. Je hebt er dus alle belang bij niet de software van de cd-rom te gebruiken, maar wel die van de website.

1
2
3
4
Vorig artikelMaximaal bedieningsgemak in compact en trendy design
Volgend artikelNieuwe serie geheugenkaarten met hoge snelheid
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

8 REACTIES

  1. Klopt idd, dezelfde shit. Zaterdag gekocht niet….. werken. 7 sims-cards geprobeert, nieuwe sofware gedownlaod… geen resultaat. Vandaag geruild (Dynabyte). Ook de nieuwe….. niet werken hetzelfde probleem zoals hieronder omschreven.
    Schandalig dat zoiets gewoon in de winkel ligt, NIET KOPEN DUS !!!!! Troep, voor 15 piek kun je beter een paar pilsjes gaan drinken. Trouwens ik heb verschillende dingen van sitecom in huis maar hebben allemaal wel wat, b.v. mijn router moet ik minimaal 1 per week resetten, de verbindingen vallen steeds weg. Mijn advies, "zie je iets van Sitecom, maak liever een blokje om".
    Groetjes, Erik

  2. hoi jongens goed dat ik net las dat datding troep is want ik wou hem kopen totdat ik het  commetaar zag van mensen die er1 hebben.ik koop nuwel een externe kaart lezer die kan ook simkaarten aflezen en gelijk goedvoor m,n mp3 in mijn telefoon.alles in 1 voor misschien 20euro oke ze zullen niet debeste zijn maar ze werken.rico

  3. Ik heb gebeld met sitecom, blijkt dat de sim card reader maar sim karten aankan tot 56kb
    Kennelijk hebben onze simkaarten een hogere capaciteit.
    Gekke is dat hij het wel 1x gedaan heeft.
    Schande dat ze dit gewoon verkopen.
    Ik ga een andere kopen, gelukkig zijn ze niet zo duur.
    Succes, groeten willem

  4. ik heb ook de zelfde problemen, de stick al omgeruild voor een anderer echter ook geen resultaat, simkaarten van orange en vodafone geprobeerd geen resultaat,  ook op xpen vista machines geprobeerd geen resultaat
    oplossing???????????????????
     
    groetjes, alex 

  5. Mijn SiteCom MD-010 USB Sim Card Reader blijft hardnekkig meedelen: "Unable to detect any SIM card, please make sure the SIM card is inserted correctly". Heb vanalles geprobeerd, laatste drivers en software gebruikt van Sitecom, div SIMkaarten (T-Mobile, Tele2) Ik heb een recente PC met XP en USB2  Heeft iemand voor mij een gouden TIP?

  6. ik heb exact hetzelfde voor. Vreemd genoeg heeft ie wel 1 simkaart ingelezen, vanaf dan was het echter opeens afgelopen. Nieuwste software geinstalleerd, verschillende pc’s geprobeerd, herinstallatie vd drivers via de cd, en via de "nieuwe hardware" optie, maar niets helpt. Hij blijft zeggen dat er geen simcard in het toestel zit 🙁

  7. Hoi Tonnie,
    Van op afstand is het uiteraard moeilijk om een zeer specifiek geval op te lossen. Toch enkele tips: zoals in de test staat, hadden wij ook problemen met een oudere pc die USB 1.1 aansluitingen had – ben je zeker dat de jouwe USB 2.0 heeft? Probeer eens met andere SIM kaarten of die wel werken?
    Download ook van de website de allerlaatste drivers en software!

  8. Wat moet je doen als deze simcardreader de USIM card van KPN niet ziet of kan lezen?

Reacties zijn gesloten.