Externe USB-kaartlezer voor SIM-kaarten

8
901

SMS
Behalve kopiëren kan je de gegevens ook verwijderen of editeren. Dat kan wel eens handig zijn om bijvoorbeeld een foutief gespelde naam te corrigeren. Je kunt ook gegevens toevoegen, waarbij je dan gebruik kunt maken van je gewone klavier, voor heel wat mensen toch veel handiger dan een GSM-toetsenbord.
Naast de lijst met je contacten kan de software ook je SMS-berichtjes weergeven en bewaren, maar ook hier weer: in zoverre die op het geheugen van de SIM-kaart staan en niet op het interne geheugen van de GSM zelf. Op deze manier kan je dan SMS-jes via je pc afdrukken, dat kan ook wel eens van pas komen.

Nieuwe contactpersonen toevoegen

Nieuwe contactpersonen toevoegen

 

Conclusie
Met de SiteCom MD-010 USB Sim Card Reader kan je de data op je SIM-kaart eenvoudig bewerken en veilig bewaren. Het is een toestel dat je waarschijnlijk niet dagelijks gaat gebruiken, maar voor 15 euro is het een echte aanrader.
Adviesprijs

Aanbevolen prijs: 17,99 euro
Genoteerde winkelprijs: 14,99 euro
1
2
3
4
Vorig artikelMaximaal bedieningsgemak in compact en trendy design
Volgend artikelNieuwe serie geheugenkaarten met hoge snelheid
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

8 REACTIES

  1. Klopt idd, dezelfde shit. Zaterdag gekocht niet….. werken. 7 sims-cards geprobeert, nieuwe sofware gedownlaod… geen resultaat. Vandaag geruild (Dynabyte). Ook de nieuwe….. niet werken hetzelfde probleem zoals hieronder omschreven.
    Schandalig dat zoiets gewoon in de winkel ligt, NIET KOPEN DUS !!!!! Troep, voor 15 piek kun je beter een paar pilsjes gaan drinken. Trouwens ik heb verschillende dingen van sitecom in huis maar hebben allemaal wel wat, b.v. mijn router moet ik minimaal 1 per week resetten, de verbindingen vallen steeds weg. Mijn advies, "zie je iets van Sitecom, maak liever een blokje om".
    Groetjes, Erik

  2. hoi jongens goed dat ik net las dat datding troep is want ik wou hem kopen totdat ik het  commetaar zag van mensen die er1 hebben.ik koop nuwel een externe kaart lezer die kan ook simkaarten aflezen en gelijk goedvoor m,n mp3 in mijn telefoon.alles in 1 voor misschien 20euro oke ze zullen niet debeste zijn maar ze werken.rico

  3. Ik heb gebeld met sitecom, blijkt dat de sim card reader maar sim karten aankan tot 56kb
    Kennelijk hebben onze simkaarten een hogere capaciteit.
    Gekke is dat hij het wel 1x gedaan heeft.
    Schande dat ze dit gewoon verkopen.
    Ik ga een andere kopen, gelukkig zijn ze niet zo duur.
    Succes, groeten willem

  4. ik heb ook de zelfde problemen, de stick al omgeruild voor een anderer echter ook geen resultaat, simkaarten van orange en vodafone geprobeerd geen resultaat,  ook op xpen vista machines geprobeerd geen resultaat
    oplossing???????????????????
     
    groetjes, alex 

  5. Mijn SiteCom MD-010 USB Sim Card Reader blijft hardnekkig meedelen: "Unable to detect any SIM card, please make sure the SIM card is inserted correctly". Heb vanalles geprobeerd, laatste drivers en software gebruikt van Sitecom, div SIMkaarten (T-Mobile, Tele2) Ik heb een recente PC met XP en USB2  Heeft iemand voor mij een gouden TIP?

  6. ik heb exact hetzelfde voor. Vreemd genoeg heeft ie wel 1 simkaart ingelezen, vanaf dan was het echter opeens afgelopen. Nieuwste software geinstalleerd, verschillende pc’s geprobeerd, herinstallatie vd drivers via de cd, en via de "nieuwe hardware" optie, maar niets helpt. Hij blijft zeggen dat er geen simcard in het toestel zit 🙁

  7. Hoi Tonnie,
    Van op afstand is het uiteraard moeilijk om een zeer specifiek geval op te lossen. Toch enkele tips: zoals in de test staat, hadden wij ook problemen met een oudere pc die USB 1.1 aansluitingen had – ben je zeker dat de jouwe USB 2.0 heeft? Probeer eens met andere SIM kaarten of die wel werken?
    Download ook van de website de allerlaatste drivers en software!

  8. Wat moet je doen als deze simcardreader de USIM card van KPN niet ziet of kan lezen?

Reacties zijn gesloten.