Bescherm je pc en bespaar energie

0
538

De spanningsbeveiliging

EnergyKeeper beschermt je pc op meerdere manieren.
– Zo meet EnergyKeeper PC continu de netspanning en schakelt hij bij (te) grote afwijkingen de stroom uit. Denk even aan de bewoners van het dorpje Raalte, waar er maar liefst 380 Volt op het gewone elektriciteitsnet terecht kwam door een foutje van de energieleverancier! Gelukkig komt zoiets bijna nooit voor.
– Ook bij blikseminslag wordt je apparatuur tegen spanningspieken beveiligd. Nu is een rechtstreekse inslag wel erg zeldzaam en bovendien is het zeer twijfelachtig dat welke apparatuur dan ook een spanningspiek van enkele miljoenen Volt kan tegenhouden. Maar gewoon een ontlading in de buurt zorgt door inductie voor een spanningspiek op alle metalen geleiders, zoals elektriciteit- en netwerkkabels. Dat is ook de reden waarom de netwerkkabel wordt omgeleid door de EnergyKeeper.
– Een volgende bescherming is het in- en uitschakelen op de nuldoorgang van de spanning. Ook dat vergt een woordje uitleg. Je weet ongetwijfeld dat onze netspanning 220 V – 50Hz bedraagt. Dat wil eigenlijk zeggen dat de spanning volgens een sinusoïdaal regime 50 keer per seconde van (ongeveer) + 310 Volt via 0 Volt naar – 310 Volt gaat. Schakel je een toestel gewoon in, dan is het een toevalstreffer op welke spanning dat gebeurt – jouw apparatuur zal je dankbaar zijn wanneer dat precies op het nulpunt is.

De EnergyKeeper in gebruik

De EnergyKeeper in gebruik

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBelgische kranten halen slag thuis in conflict met Google
Volgend artikelDrie nieuwe handsets met Windows Mobile
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.