Sterk toegenomen gebruiksvriendelijkheid

2
19

 


Formulieren

In PDF een formulier aanmaken dat de bestemmeling achteraf gewoon in Acrobat Reader kan invullen, is niet echt nieuw – maar je kunt nu je formulieren maken vertrekkend van een template (er worden vierentwintig readymade, maar verder aan te passen templates meegeleverd met Acrobat 8), vertrekkend van een elektronisch document zoals Word, van een spreadsheet of zelfs van een ingescand document. De formuliervelden in statische PDF-documenten worden automatisch herkend en geconverteerd naar interactieve velden die door elke gebruiker van de Adobe Reader elektronisch kunnen worden ingevuld. Selectie- en andere knoppen kunnen worden toegevoegd, net als knoppen voor het terugsturen of het afdrukken van het ingevuld document. Tijdens de test verliep deze functie vrijwel foutloos; kleine wijzigingen waren eenvoudig te corrigeren. Toch is er een beperking: de bestemmeling moet Acrobat Reader versie 7 of 8 gebruiken, en daar heb je natuurlijk weinig of geen controle op.

Acrobat Reader 8

Acrobat Reader 8

Conclusie
Adobe Acrobat 8 is een stabiel, vlotwerkend product om PDF-bestanden te genereren. Ten opzichte van vorige versies is de gebruiksvriendelijkheid sterk toegenomen, maar zijn er weinig echt belangrijke vernieuwingen zodat voor de meeste gebruikers een upgrade zich niet echt opdringt.
Adviesprijs
€ 676,39,-; upgrade € 228,69.
Systeemvereisten

Windows: Intel Pentium III of hoger of equivalent, 512 MB RAM, 860 MB vrije ruimte op de harde schijf, Microsoft Windows 2000 SP4, Windows XP Professional of hoger.
Macintosh: PowerPC met G3 of hogere processor, 512 MB RAM, 1060 MB vrij op de harde schijf, Mac OS X versie 10.4.3 of hoger.
1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe lijn SyncMasters met Windows Vista Premium certificaat
Volgend artikelUltraslanke en veelzijdige GPS-PDA
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Bedankt voor deze test! Wat mij echter opvalt is dat er met geen woord wordt gerept over de 1.7GB aan ruimte die nodig is voor Acrobat 8.0. Is u dat ontgaan misschien?
    mvg,
    Ruud de Graaf 

Reacties zijn gesloten.