Sterk toegenomen gebruiksvriendelijkheid

2
19

Het eerste wat opvalt is de nieuwe interface. Het gebruik van contrastrijker kleuren en een subtiel kleurverloop, de nieuwe pictogrammen op de werkbalken – het doet onwillekeurig denken aan de nieuwe Windows MediaPlayer 11. Belangrijker is het nieuwe ‘Getting Started’ venster. Acht grote knoppen met telkens een woordje uitleg sturen je in de juiste richting voor de taak die je wenst uit te voeren. Eigenlijk zijn dit acht wizards, die je ook na je keuze verder zullen begeleiden bij vaak gebruikte taken, zoals het creëren, exporteren of samenvoegen van PDF’s of het aanmaken van formulieren of invoeren van commentaren en correcties. Ben je dat venster beu, dan is het met één klik uit te schakelen. Dezelfde acht mogelijkheden staan immers ook ter beschikking op de werkbalk bovenaan uw scherm.

PDF-container

Eén enkel PDF bestand maken van meerdere bronbestanden – zelfs al zijn die van verschillende aard, zoals een Word-document, een Excel-blad en enkele foto’s – kon al langer, maar is in de nieuwe versie mogelijk op twee verschillende manieren. Ofwel maak je er een doorlopend bestand van waarbij de ontvanger achtereenvolgens het Word-bestand, op de volgende pagina de Excel grafiek en daaronder de foto’s te zien krijgt. Ofwel maak je er een zogenaamde PDF-container van. De ontvanger vindt in die PDF-container de verschillende bronbestanden terug, zij het ook omgezet in PDF-formaat. Het interessante hieraan is dat elk bronbestand nu zijn eigen beveiligingen kan behouden (encryptie, wachtwoord en zo verder).

Eén enkel PDF bestand maken van meerdere bronbestanden

Eén enkel PDF bestand maken van meerdere bronbestanden

1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe lijn SyncMasters met Windows Vista Premium certificaat
Volgend artikelUltraslanke en veelzijdige GPS-PDA
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Bedankt voor deze test! Wat mij echter opvalt is dat er met geen woord wordt gerept over de 1.7GB aan ruimte die nodig is voor Acrobat 8.0. Is u dat ontgaan misschien?
    mvg,
    Ruud de Graaf 

Reacties zijn gesloten.