Gsm-toestellen als digitale camera

0
258

De K800i heeft een interessante functie genaamd BestPic die bij de N73 ontbreekt. Zodra je de ontspanknop half indrukt, neemt de camera vier foto’s, daarna nog een foto wanneer u de knop volledig indrukt en dan opnieuw vier foto’s wanneer u de knop loslaat. Die worden in het klein op het scherm getoond en u kunt er met de menuknop de beste uitkiezen en die bewaren in volledige resolutie. De flits kunt u echter tijdens deze functie niet gebruiken.

Het is overigens bij beide camera’s mogelijk om foto’s te nemen in lagere resoluties (2 en 1 megapixels of VGA-resolutie). Dat is vooral interessant als je de geïntegreerde fotoblogging functie wil gebruiken, waarbij je een net gemaakte foto direct op een blog kan plaatsen, voorzien van een korte commentaar. Beide camera’s zijn slim genoeg om een foto die u eerder op een hogere resolutie maakte, automatisch te verkleinen wanneer u ze verstuurt naar een correspondent via MMS of naar een blog via de blogginfunctie.

Beide camera’s ondersteunen ook PictBridge waarmee je via de meegeleverde USB-kabel rechtstreeks kan printen op compatibele fotoprinters. Wij probeerden dit met succes uit op een Epson PicutureMate PM-240 fotoprinter. Beide gsm’s kunnen ook mpeg-video’s opnemen, maar de resolutie is beperkt tot 352 x 288 pixels aan 15 beeldjes per seconde voor de N73 en 176 x 144 pixels aan 15 bps voor de K800i.

1
2
3
4
Vorig artikelInstap-pentablet met programma om te tekenen en te schilderen
Volgend artikelLuidsprekers met geïntegreerde cradle voor digitale muziekspelers, PDA’s en mobiele telefoons
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.