Dag moeder, dag moeder …

0
32

Balcontrole
Tijdens de wedstrijd valt vooral de nieuwe gameplay op. Met name de zogenaamde physics van de spelers en de bal zijn veranderd, waarbij de bal niet meer aan je voeten kleeft, maar timing en controle nu echt wel belangrijk zijn. Is de bal net van je voet en geef je een doorsteekpass, dan zal die een fractie later gegeven worden en is de kans groot dat de lopende man offside staat. Zo zijn de doelpunten ook minder stereotiep, omdat alles op toeval berust. Vorig jaar was dit ook al gedeeltelijk, maar er zijn toch opmerkelijke veranderingen op dit vlak te bespeuren.

 

fifa07_3.jpg

Het commentaar tijden de wedstrijden wordt weer gegeven door Clive Tyldesley en Andy Gray, die naar jaarlijkse gewoonte weer wat extra zinnen hebben aangeleerd. Over het Nederlandstalige commentaar zijn we echter nog steeds niet te spreken. Eerst en vooral ontbreekt er gewoon sfeer die je bij het Engelse wel hebt, en anderzijds loopt het soms achter op de feiten. Als de wedstrijd al enkele virtuele minuten bezig is, komt Evert ten Napel nog af met: "En de referee geeft het startsein van deze wedstrijd"… Redelijk storend en bijgevolg is de keuze snel gemaakt. Dat de menu’s dan ook in het Engels zijn moet je er maar bijnemen.

fifa07_1.jpg

Grafisch zijn er toch enkele opmerkingen op deze nieuwste telg van de EA-voetbalsimulator. De gelaatstrekken van vele spelers mogen dan wel bijna fotorealistisch zijn, en er zijn er dit jaar ook meer nagemaakt, maar de effecten in de stadia stellen wat teleur. De verlichting in het stadion en de buitenlucht zijn niet meer zo fijn afgewerkt als vorig jaar, wat toch vreemd is voor een update van een game.

 

1
2
3
4
Vorig artikelVeel zoombereik en hoge ISO-waarden
Volgend artikelNieuwe softwaresuite voor ontwerpers van websites