107 cm plasmatv met ingebouwde harde-schijfrecorder

1
92

Ook het zappen blijkt erg traag te gaan: de tv heeft hier ook ettelijke seconden nodig per kanaal. Dat is waarschijnlijk vanwege de harde-schijfrecorder die automatisch live-opnamen van elk gekozen tv-kanaal maakt zodat je het kunt pauzeren of terugspoelen, maar dan had LG dat kunnen oplossen door de recorder pas opnames te laten maken zodra een kanaal minstens 30 seconden actief is. Vanwege de twee tuners blijft de ‘life tv’-opnamefunctie dus beschikbaar ook als de recorder al bezig is een ander programma op te nemen. Er is geen manier om een opgenomen programma op te slaan op een dvd of een videocassette omdat de tv geen video-uitvoer heeft, alleen maar ingangen. De ingebouwde recorder is dus alleen bruikbaar om programma’s in uitgesteld relais te bekijken. Als je bepaalde opnames wil bewaren, heb je dus wel degelijk een externe recorder nodig.

LG_42pc1rr_10.jpg
De ingebouwde recorder is alleen bruikbaar om programma’s in uitgesteld relais te bekijken

De ingebouwde recorder kan acht opnames programmeren, wat genoeg is voor puur uitgesteld kijken. Bijhouden kan de recorder er veel meer, dat wordt eigenlijk puur beperkt door de beschikbare harde-schijfcapaciteit (hier 80 GB). LG heeft overigens niets voorzien om je zelf in staat te stellen de harde schijf te vervangen als die kapot mocht gaan (en dat zal ze!): je moet dus beroep doen op de technische dienst, net alsof je tv kapot zou zijn.

Geluid
Nuttig om te weten: als je de stereo-uitgang aftakt, wordt het uitgangsniveau daarvan geregeld met de gewone volumeregelaar van de tv. Je moet dus eerst de ingebouwde speakers uitschakelen met het tv-menu en dan het volume fors opendraaien. We hadden liever gezien dat de volumeregelaar van de tv niets te maken had met de audio-uitgang. Wij sloten de tv aan op een Marantz AV9000 surroundvoorversterker met Rotel RB990 en Harman Kardon Signature 1.5 eindversterkers en als luidsprekers Audiostatic DCM3 elektrostaten rondom (Audiostatic DCM3 is geen officieel model van Audiostatic. Het gaat om ES-300 modellen waarvan de elektronica en interne schakelingen geüpgraded werden naar die van het courante model DCM5. Omdat de DCM5 echter vijf transformatoren aan boord heeft en de ES-300 er drie heeft, leek ons DCM3 logischer als modelbenaming). Zelfs op hoog volume was er geen enkele storing in het geluid te horen. Het geluid is vol, warm en kan erg indrukwekkend klinken. De ingebouwde luidsprekers zijn tevredenstellend, maar geven je natuurlijk geen bioscoopervaring.

LG_42pc1rr_2.jpg

1
2
3
4
Vorig artikelConsument verkiest plasma boven lcd
Volgend artikelBeschermingssoftware analyseert gedrag

1 REACTIE

  1. 80 gig is klote en waardeloos dat je de schijf niet kan vervangen.
    Zou leuk zijn om een extern exemplaar erop aan te kunnen sluiten.

Reacties zijn gesloten.