107 cm plasmatv met ingebouwde harde-schijfrecorder

1
92

Er is geen aan- en uitknop. Zodra de tv zijn kabel in het stopcontact heeft, staat hij ofwel aan ofwel in stand-by. Uitzetten kan niet, tenzij door de stekker uit te trekken. Dat is nodig vanwege de ingebouwde hdd-recorder. Die kan immers niet opnemen als de tv uitgezet wordt. Vandaar dat video- en dvd-recorders ook alleen maar in stand-by gezet kunnen worden en niet uit. Qua aansluitingen is aan zowat alles gedacht. Er zijn meerdere SCART-connectoren, een HDMI-ingang, VGA-, component video-, composite video- en S-Video-aansluitingen en de gebruikelijke in- en uitgangen voor stereogeluid. We hadden graag een digitale geluidsuitgang (coax of optisch) gezien voor een surroundversterker, maar die is er dus niet.

Configuratie en bediening
Het ingebouwde menu is erg duidelijk en makkelijk te bedienen. Er is een functie in het menu om een ‘autostart’ uit te voeren waarbij alle tv-kanalen opgezocht en opgeslagen worden. Die zijn vrij gemakkelijk te sorteren zoals jij ze wil hebben. Ook het programmeren van opnames in de ingebouwde recorder is vrij makkelijk als je wat ervaring hebt met een videorecorder. Helaas ondersteunt de ingebouwde recorder geen PDC waardoor hij geen rekening kan houden met wijzigingen in de uitzenduren, maar de aanwezigheid van een tweede tuner maakt dat wat ons betreft meer dan goed. Je kunt dus een programma opnemen terwijl je een ander bekijkt. Dat kan trouwens ook met de beeld-in-beeldvoorziening (PiP) en daarvan kun je de layout zelf kiezen, ook de twee beelden even groot langs elkaar op het scherm tonen.

LG_42pc1rr_8.jpg
Beeld-in-beeldvoorziening (PiP)

De recorder toont één minuut voor een opname begint een waarschuwing die vrij groot is en ondoorzichtig, en een tiental seconden blijft staan. Veel irritanter is het echter, dat de recorder bij aanvang van de opname waar je naar aan het kijken was (een ander tv-kanaal of een dvd of wat dan ook) weghaalt en het opname-beeld toont. Daar is absoluut geen reden voor vermits de opname een eigen tuner gebruikt en het is irritant omdat je dat niet kunt voorkomen en omdat het ook niet zo gemakkelijk is om snel terug te schakelen naar wat je aan het bekijken was als dat toevallig een dvd of zo was. Je kunt wel naar de eerste SCART-aansluiting overschakelen, maar terugschakelen naar het tv-beeld is dan geen sinecure. Je moet dan namelijk alle andere video-ingangen stuk voor stuk doorlopen eer je terug bij de tv-tuner komt. En dat gaat traag, want je moet gemiddeld een drie seconden wachten voordat je naar een volgende ingang kunt overschakelen.

LG_42pc1rr_7.jpg
Beeld-in-beeldvoorziening (PiP) met andere layout

1
2
3
4
Vorig artikelConsument verkiest plasma boven lcd
Volgend artikelBeschermingssoftware analyseert gedrag

1 REACTIE

  1. 80 gig is klote en waardeloos dat je de schijf niet kan vervangen.
    Zou leuk zijn om een extern exemplaar erop aan te kunnen sluiten.

Reacties zijn gesloten.