Orde in de chaos van cd’s vol muziek-, foto- en andere bestanden

2
60

Het catalogeren is wel een tijdrovende bezigheid wanneer je dat een beetje ernstig wilt doen. Bovendien stoot je vrij vlug op het probleem dat je niet precies weet welk bestand nu eigenlijk wat is, bij verzamelcd’s die je gratis bij magazines ontvangt is dat vaak het geval.
Op het einde van de test hebben we tien cd-roms ingescand. Twee ervan bevatten uitsluitend foto’s, twee andere staan tjokvol MP3 bestanden. De overige hebben een gemengde inhoud. De grootte van de databank is opgelopen tot 9,7 MB zodat je ruwweg kunt stellen dat je voor elke ingescande cd-rom, 1 MB plaats nodig hebt op je harde schijf.


Een cd-rom met MP3’s; onderaan de MP3 tags

Conclusie
SearchMyDisks is een prima programma om een beetje orde in je digitale chaos te scheppen. Zit je vaak te rommelen in een stapel cd-roms, dan kan die 29,95 US dollar voor jou een goede investering zijn. Hou er wel rekening mee dat wanneer je die stapel schijfjes echt wil gaan catalogeren, je een hele poos zoet gaat zijn, maar ook zonder dat catalogeren kom je al een heel eind ver. Het gebrek aan een degelijke handleiding zadelt je met het onprettige gevoel op dat het programma meer kan dan je tot nu toe ontdekt hebt.
Adviesprijs
29,95 US Dollar
Systeemvereisten
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
1
2
3
4
5
Vorig artikelPopulaire maffiafilm krijgt vervolg in nieuw spel
Volgend artikelVeel pixels en hoge ISO waarde
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ik gebruik visualCD,maar het lukt me niet om alle CD etc.in een keer te doorzoeken wat erop staat,ik moet dat steeds per cd doen,hoort dat zo?
    mvg Ger

Reacties zijn gesloten.