Orde in de chaos van cd’s vol muziek-, foto- en andere bestanden

2
60

Bevat de cd-rom foto’s of andere afbeeldingen, dan wordt van elke foto een miniatuurtje bewaard (160 x 120 pixels) plus alle EXIF gegevens. Op die data kun je achteraf trouwens gaan zoeken. Om je een idee te geven van de snelheid: een cd-rom met 350 vakantiefoto’s werd ingescand in minder dan 2 minuten, het aanmaken van die 350 miniatuurtjes inbegrepen.
Van de MP3-bestanden worden ook alle MP3-tags ingelezen en bewaard. Wat dan weer niet lukt, is het inscannen van gewone audio-cd’s. Ze heten namelijk allemaal "Audio CD" en de inhoud is overal "Track01.cda" en zoverder, maar daar heb je natuurlijk niet veel aan.


Een cd-rom met foto’s; miniatuurtjes worden aangemaakt

Denkfoutje
Als je wil kan je je activiteiten met SearchMyDisks na dat scannen al stoppen. Je kunt nu al je cd-roms doorbladeren alsof ze in de lezer zaten, je kunt zoeken naar een bepaald bestand waarvan je de naam ongeveer kent ("het zal wel iets met Commander of Commando zijn, dus zoek naar alles waar Command in voorkomt"). Je kunt ook zoeken naar een MP3-tje van Middle of the Road, zelfs al draagt dat bestand een nietszeggende naam als "Track07". De naam van de uitvoerder staat immers ook vermeld in de MP3-tag. Of je kunt in een lijst met miniatuurfoto’s de juiste foto proberen te vinden. Je kunt op dezelfde manier als bij MP3-tags ook zoeken naar termen die in de EXIF gegevens van je foto’s staan.


Van sommige info-bestanden bewaart SearchMyDiscs ook de inhoud

1
2
3
4
5
Vorig artikelPopulaire maffiafilm krijgt vervolg in nieuw spel
Volgend artikelVeel pixels en hoge ISO waarde
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ik gebruik visualCD,maar het lukt me niet om alle CD etc.in een keer te doorzoeken wat erop staat,ik moet dat steeds per cd doen,hoort dat zo?
    mvg Ger

Reacties zijn gesloten.