Orde in de chaos van cd’s vol muziek-, foto- en andere bestanden

2
60

Toch zit precies hier een denkfoutje in het programma. In het venster met de zoekcriteria kan je in een tijdsvenster een periode van – tot ingeven. Nu verwacht je waarschijnlijk dat je de vakantiefoto’s van juli 2003 zult vinden wanneer je als periode 1 juli tot 31 juli 2003 opgeeft. Nee dus, het programma zoekt niet naar de aanmaakdatum van de oorspronkelijke foto’s maar naar de datum dat je de miniatuurtjes hebt aangemaakt. Natuurlijk kan je wel zoeken naar de datum in de EXIF data, tenminste als je weet dat juli 2003 daar opgeslagen is als 2003:07, maar zoals gezegd: de handleiding is slechts middelmatig.


In Cataloog zie je alle soortgelijke bestanden op verschillende cd’s toch keurig bij elkaar

Tijdrovend
Wil je echt verfijnde zoekopdrachten kunnen uitvoeren, dan kan je individuele bestanden, mappen of zelfs ineens de ganse cd-rom catalogeren. Op zich is dat natuurlijk niets speciaals. Gaat het over muziek? Of is het een spelletje, een foto of een programma? De lijst met mogelijkheden is initieel al erg lang, maar je kunt hem naar believen aanvullen met je eigen waarden. Zo maakten we "Oldies" bij als categorie muziek, maar wisten we "Acid" omdat de kans dat je dat bij ons aantreft kleiner dan nul is. Natuurlijk kan je meerdere categorieën tegelijk toekennen, zoals "Oldies" en "Jazz" bijvoorbeeld.
Bekijk je achteraf één van die categorieën, dan zie je alle bestanden van die categorie keurig bij elkaar gerangschikt, ongeacht de cd-rom waarop ze in werkelijkheid staan. Het lijkt wel of je al je bestanden op één reusachtige harde schijf hebt gekopieerd.

1
2
3
4
5
Vorig artikelPopulaire maffiafilm krijgt vervolg in nieuw spel
Volgend artikelVeel pixels en hoge ISO waarde
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. ik gebruik visualCD,maar het lukt me niet om alle CD etc.in een keer te doorzoeken wat erop staat,ik moet dat steeds per cd doen,hoort dat zo?
    mvg Ger

Reacties zijn gesloten.