Telefoneren via internet eenvoudiger en goedkoper dan ooit

0
87

Voorbeelden van telefoontoestellen geschikt voor internet

Topcom Butler 4012 DECT USB VoIP Cordless Telephone

Bekende merken van draadloze DECT-telefoons hebben tegenwoordig ook hybride modellen met internettelefonie-ondersteuning. Topcom heeft binnen zijn Butler-serie van DECT-telefoons een aantal types met ondersteuning voor Skype, maar ook voor andere internettelefonie-toepassingen zoals MSN Messenger en Net2Phone. De Topcom Butler 4012 DECT USB VoIP Cordless Telephone kost net geen 90 euro en werkt uitsluitend onder Windows 2000 of Windows XP (dus niet onder Mac). U kunt tot vijf DECT-handsets koppelen aan het basisstation. Om via het internet te kunnen bellen moet de pc aanstaan. (Uitgebreide test)

TopCom Butler 4012 DECT VoIP telefoon
Topcom Butler 4012

Philips VOIP321

Ook Philips pakt uit met hybride DECT-telefoons die geschikt zijn voor Skype. De Philips VOIP321 valt vooral op door zijn mooi vormgeving en relatief lage prijs. We vonden hem in de winkel aan 79 euro, terwijl een duoset met één basissstation en twee handsets 139 euro kost. De geluidskwaliteit van de internetgesprekken is overigens doorgaans beter dan die van de gesprekken via het gewone telefoonnet. Ook deze set werkt uitsluitend onder Windows 2000 of XP en ook hier moet de pc aanstaan om te kunnen bellen via het internet. (Uitgebreide test)


Philips VOIP321

1
2
3
4
5
Vorig artikelEenvoudig Windows-handelingen opnemen voor training en demonstratie
Volgend artikelMobiel kantoor in zakformaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.