Veel fotobewerkingsmogelijkheden in de camera

1
40

Kwaliteit
De HP Photosmart R967 heeft een resolutie van de 10 megapixels en de beelden halen die resolutie ook. Toch gebeurt er wel wat opscherping in de camera zelf waardoor de beelden zelfs scherper lijken dan die van bijvoorbeeld de 10 megapixel Sony Alpha 100 die we recent hebben getest. In de hoeken vertonen de beelden chromatische aberratie en bij lagere resoluties treedt er al wat ruis op, wat de camera compenseert door een antiruissysteem toe te passen om de korrelvorming te onderdrukken. Hierdoor vertonen de foto’s een zachte zweem (wat een beetje doet denken aan David Hamilton-achtige beelden, al is die vergelijking overdreven). De kleuren zijn wat gesatureerd en doen minder natuurlijk aan dan bij andere camera’s. Maar al bij al zijn de beelden van meer dan voldoende kwaliteit voor een camera in dit segment.

HPPHR967testfoto.jpg

Sony_A100_res.jpg

Hier publiceren we nog enkele testfoto’s die we maakten met de HP Photosmart R967. Je kunt op de foto’s klikken om ze in detail te bekijken in je webbrowser. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit wel even duren omdat het grote bestanden betreft.

Conclusie
Het topmodel van HP’s digitale camerareeks is een typische Photosmart camera: een budget- en gebruiksvriendelijke camera met veel fotobewerkingsmogelijkheden in de camera. Opvallen doet ook het 3-inch grote LCD-scherm dat bijna de hele achterzijde inneemt en ook in zonlicht uitmuntend presteert. De beelden die je met deze camera maakt zijn uitstekend, al zijn ze wat gesatureerd en hebben ze wat last van chromatische aberratie. Ook treedt er bij lagere resoluties al wat ruis op.
Adviesprijs
349 euro
1
2
3
4
Vorig artikelWeerbestendige camera’s
Volgend artikelBreedbeeld LCD-scherm voor multimedia

1 REACTIE

  1. Ik gebruik zijn broertje de Hewlett Packard R927 met 8 megapixels en grotendeels dezelfde mogelijkheden. Besluit : schitterende camera en supergebruiksvriendelijk.

Reacties zijn gesloten.