Veel fotobewerkingsmogelijkheden in de camera

1
40

HP heeft heel veel aandacht besteed aan de mini-Photoshop software (Design Gallery in HP marketingtaal) die op de camera geïntegreerd is. Bij het toestel wordt een boekje geleverd dat de verschillende effecten illustreert. De knapste effecten zijn meestal een combinatie van enkele simpelere. Om zelf doelbewust foto’s te gaan maken met een bepaald effect in gedachten gaat mij te ver. Persoonlijk zou ik het niet gebruiken. Ik bewerk liever foto’s op een computer waar je meer controle in de hand houdt. Er zijn zeer veel mogelijkheden, gaande van rode ogen verwijderen, kaders, kleuren, panorama’s maken, tot allerlei filters als negatief, solar, strip- en posterstijl.

HP_PSR967_bewerkt.jpg
Links de originel foto, rechts na het toepassen van enkele effecten

Eigenaardig is dat de macrofunctie niet optimaal werkt. Sowieso werkt het zoomsysteem niet zo fijn aangezien de camera zelf continue scherpstelt. Het gevolg is dat hij vaak scherpstelt op de verkeerde objecten terwijl je nog aan het kaderen bent. Als DSR gebruiker irriteert het sneller omdat je niet zelf kan kiezen waar het toestel op moet scherpstellen, maar je de willekeur van de automaat moet ondergaan. Het zou fijn zijn als je zelf het focuspunt kan instellen. Dit is voor sommigen wellicht irritant, maar voor anderen een godsgeschenk: de huis-tuin-en-keuken-fotograaf zal er blij mee zijn.

hpPSR967_schuin.jpg

1
2
3
4
Vorig artikelWeerbestendige camera’s
Volgend artikelBreedbeeld LCD-scherm voor multimedia

1 REACTIE

  1. Ik gebruik zijn broertje de Hewlett Packard R927 met 8 megapixels en grotendeels dezelfde mogelijkheden. Besluit : schitterende camera en supergebruiksvriendelijk.

Reacties zijn gesloten.