De Zweedse kok

3
57

De opgeslagen bestanden worden maximaal zes maanden bewaard op de IKEA server. IKEA heeft trouwens een aantal ‘kant-en-klare’ IKEA keukens op de website staan die je kunt downloaden zodat je meteen aan de slag kunt.

Ikea_keuken6.jpg
IKEA biedt je ook de mogelijkheid om je plan op te slaan op hun server.

Tot slot kun je de KeukenPlanner laten berekenen wat je keuken moet kosten. Je krijgt een lijst met alle producten die je nodig hebt, de prijzen ervan en ook de totaalprijs. Ben je tevreden over alle elementen, dan kun je best een aantal afdrukken maken van je keuken. Zowel het 3D-uitzicht als de lijst met producten kun je afdrukken. Als je die vervolgens meeneemt naar een IKEA filiaal dan overloopt een medewerker van de keukenafdeling je hele plan met je. Reken er op dat er hier en daar nog wel enkele kosten bijkomen die de KeukenPlanner niet voor je berekent, maar het verschil is niet dermate groot dat de calculatie onbetrouwbaar is.

Ikea_keuken11.jpg
Het kostenplaatje voor je berekend

1
2
3
4
5
Vorig artikelDigitale camera’s: pixels zijn niet alleen zaligmakend
Volgend artikelDigitalisering fotografie zet onstuitbare opmars voort
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. de keukenplanner is erg slecht ja, altijd ontbreekt er wel vanalles aan de lijst van te gebruiken onderdelen. Verder is het bijna niet te doen een keuken samen te stellen. Erbarmelijk dus.

  2. De keukenplanner is helaas vol met fouten. Op verschillende pc\’s liep het programma vast, zelfs de test op een pc bij een IKEA vestiging in Groningen. Ook de 3D modus laat zien dat het programma er niets van bakt: bovenkasten staan op de vloer en geen enkele kast staat netjes tegen de ander. Sterker nog: de deurtjes van kasten staan tegen de muur(!). Na heel veel geknutsel en veel gebruik van de pijltjestoetsen voor positioneren van de kastjes, omdat de snap-functie niet werkt, lukt het om na enkele uurtjes een keuken te fabriceren die misschien een beetje lijkt op wat je wilt. Een heel klein beetje…

    Het IKEA personeel liet weten dat de fouten in het programma wel weer gecorrigeerd zouden worden bij de bestelling.

    De berekening van de kosten zijn zonder apparaten, zoals een koelkast. Een tafelvriezer uit het assortiment stond er zelfs niet op…

    Kortom, de keukenplanner bakt er niks van…

Reacties zijn gesloten.