Flexibele fotoafdrukken kosten veel geld

0
96

Functionaliteit
HP heeft heel veel aandacht besteed aan de driverinstallatie onder Windows XP omdat dit normaal een heikel punt is bij de meeste gebruikers. Na de installatie krijg je een lading aan software op je computer om allerhande taakjes te vergemakkelijken.
De software kan desgewenst de foto’s nog een beetje oppoetsen mocht het origineel (technisch) niet geslaagd zijn. Je kan ook speciale effecten toevoegen, zo vinden we kleurtoon-opties zoals sepia, zwart/wit en antiek. Voorts kan je ook kaders toevoegen aan je foto’s en panoramafoto’s maken (30cm x 10cm).
Je kunt een index print maken of enkele foto’s op een vel afdrukken. Of dit echter nuttig is laten we in het midden: je krijgt op die manier zeer kleine foto’s. Het schermpje op het toestel toont meer details.


HP Photosmart A618 detail bedieningspaneel en lcd-scherm

Testresultaten
We hebben het toestel getest op snelheid door drie testfoto’s af te drukken. De 13 x 8 cm afdrukken duren gemiddeld 2:23 minuten en de afdrukken van 15×10 cm vergen ongeveer 2:52 minuten. Als we dit vergelijken met de eerder door ons geteste Lexmark P450 concluderen we dat dit toestel even traag (of trager) is.
We hebben de kwaliteit getest door drie testfoto’s af te drukken op de beste instellingen en deze te vergelijken met de twee beste resultaten van onze test van online fotodiensten.
We kwamen tot de conclusie dat zowel het meegeleverde dunne als het meegeleverde dikke fotopapier minder goede kwaliteit gaven dan een echt fotolab. De afdrukken toonden kleurafwijkingen, onscherpte en foute kleurnuances. Waarschijnlijk komt dit omdat er een patroon met drie kleuren wordt gebruikt terwijl de grotere A4 fotoprinters meestal vier of meer kleurpatronen gebruiken. Het dunne foto papier gaf overigens de beste resultaten. In één van de testfoto’s zat er op het ene papier een blauwe- en het andere een rode kleurzweem.
We hebben ook getest of de Photofix-functie daadwerkelijk de foto verbetert. Wij kwamen tot de conclusie dat het weldegelijk helpt, maar het hangt erg af van wat je wil bekomen. De functie voegt scherpte, contrast en helderheid toe, met een verlies aan ‘echtheid’.
De printer kost 163 tot 178 euro, naargelang de winkel.

Conclusie
De HP Photosmart A618 fotoprinter is strak ontworpen en weet aardige prestaties neer te zetten. Voor mensen die mobiel willen printen is dit de ideale reisgenoot. Als je daarentegen goedkope en goede afdrukken wilt hebben raden we je aan om een echte fotoafdruk-dienst te gebruiken.
Adviesprijs
163 tot 178 euro, naargelang de winkel
1
2
3
Vorig artikelErvaring met dienst na verkoop Aldi
Volgend artikelIntel belooft betere prestaties en autonomie voor toekomstige notebooks